Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Młode ziemniaki z czosnkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 870938" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis ten bardzo przypomina mi danie z jednej z przedwojennych książek kucharskich, gdzie podawano ziemniaki gotowane bez wody. Tyle że tam używano masła i robiono ziemniaki bez czosnku. Ten przepis pochodzi z miesięcznika &quot;Kuchnia&quot;.</p><p><strong>Składniki </strong></p><p>1 kg drobnych młodych ziemniaków</p><p>1główka młodego czosnku</p><p>2 gałązki rozmarynu</p><p>1 liść laurowy</p><p>4 łyżki oliwy</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Umyte dokładnie szczoteczką ziemniaki wrzucamy na rozgrzaną oliwę i rumienimy. Dodajemy nieobrane ząbki czosnku, liść laurowy, rozmaryn i zmniejszamy ogień (nie dolewamy wody). Dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 40 minut. W połowie duszenia przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy do <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28752&st=0#entry870932" target="_blank">udek kurczaka z pomidorami i oliwkami</a>. Jadłam je w te upały ze zsiadłym mlekiem i też były pyszne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 870938, member: 10341"] Przepis ten bardzo przypomina mi danie z jednej z przedwojennych książek kucharskich, gdzie podawano ziemniaki gotowane bez wody. Tyle że tam używano masła i robiono ziemniaki bez czosnku. Ten przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia". [B]Składniki [/B] 1 kg drobnych młodych ziemniaków 1główka młodego czosnku 2 gałązki rozmarynu 1 liść laurowy 4 łyżki oliwy sól, pieprz Umyte dokładnie szczoteczką ziemniaki wrzucamy na rozgrzaną oliwę i rumienimy. Dodajemy nieobrane ząbki czosnku, liść laurowy, rozmaryn i zmniejszamy ogień (nie dolewamy wody). Dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 40 minut. W połowie duszenia przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy do [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28752&st=0#entry870932"]udek kurczaka z pomidorami i oliwkami[/URL]. Jadłam je w te upały ze zsiadłym mlekiem i też były pyszne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Młode ziemniaki z czosnkiem
Top
Bottom