Składniki:
1 kg ziemniaków
1-2 łyżki masła
ok szklanka mleka
3-4 smażone ząbki czosnku
łyżeczka oregano
łyżeczka bazylii
pieprz
Ziemniaczki ugotować w osolonej wodzie. Do odparowanych ziemniaków dodać masło i odrobinę mleka- całość zagniatać przy pomocy tłuczka (nigdy nie wiem jak ten przydaś się nazywa) stopniowo dodawać mleko aż uzyskamy gładką konsystencje (żeby nam się nie rozfaciało
)
Na patelni usmażyć ząbki czosnku (można dodać też świeży, ale usmażony ma nieziemski aromat) przecisnąć przez praskę i dodać do ziemniaczków. Na koniec dodać bazylię i oregano i dużo pieprzu. Całość dokładnie wymieszać.
Zdjęcie Xsięciunia. Wprawdzie rybka Jego ale moje puree.
Mam nadzieję że będzie smakowało
1 kg ziemniaków
1-2 łyżki masła
ok szklanka mleka
3-4 smażone ząbki czosnku
łyżeczka oregano
łyżeczka bazylii
pieprz
Ziemniaczki ugotować w osolonej wodzie. Do odparowanych ziemniaków dodać masło i odrobinę mleka- całość zagniatać przy pomocy tłuczka (nigdy nie wiem jak ten przydaś się nazywa) stopniowo dodawać mleko aż uzyskamy gładką konsystencje (żeby nam się nie rozfaciało

Na patelni usmażyć ząbki czosnku (można dodać też świeży, ale usmażony ma nieziemski aromat) przecisnąć przez praskę i dodać do ziemniaczków. Na koniec dodać bazylię i oregano i dużo pieprzu. Całość dokładnie wymieszać.
Zdjęcie Xsięciunia. Wprawdzie rybka Jego ale moje puree.

Mam nadzieję że będzie smakowało

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: