- Mar 24, 2014
- 114
- 0
- 0
1 pierś na osobę
1 jajo,
1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół -
majeranek,
oregano,
tymianek,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka soku z cytryny,
mąka do panierowania,
tarta bułka,
100 g masła,
olej, sól, biały pieprz
Umytą i osuszoną połówkę piersi podcinamy, lekko zbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy.
Z masła, ziół suszonych i posiekanych świeżych ziół, soku z cytryny, soli, pieprzu i posiekanego czosnku robimy masło ziołowe.
Grudkę masła ziołowego układamy pośrodku płata piersi i zwijamy z rulonik.
Obtaczamy w mące pszennej, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zarumienienia.
Z jednej piersi 2 kotlety.
1 jajo,
1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół -
majeranek,
oregano,
tymianek,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka soku z cytryny,
mąka do panierowania,
tarta bułka,
100 g masła,
olej, sól, biały pieprz
Umytą i osuszoną połówkę piersi podcinamy, lekko zbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy.
Z masła, ziół suszonych i posiekanych świeżych ziół, soku z cytryny, soli, pieprzu i posiekanego czosnku robimy masło ziołowe.
Grudkę masła ziołowego układamy pośrodku płata piersi i zwijamy z rulonik.
Obtaczamy w mące pszennej, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zarumienienia.

Z jednej piersi 2 kotlety.