Mój de Volaille

Wlodek1955

Member
Mar 24, 2014
114
0
0
1 pierś na osobę
1 jajo,
1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół -
majeranek,
oregano,
tymianek,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka soku z cytryny,
mąka do panierowania,
tarta bułka,
100 g masła,
olej, sól, biały pieprz
Umytą i osuszoną połówkę piersi podcinamy, lekko zbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy.
Z masła, ziół suszonych i posiekanych świeżych ziół, soku z cytryny, soli, pieprzu i posiekanego czosnku robimy masło ziołowe.
Grudkę masła ziołowego układamy pośrodku płata piersi i zwijamy z rulonik.
Obtaczamy w mące pszennej, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zarumienienia.
mniam.gif


Z jednej piersi 2 kotlety.
 

Załączniki

  • _MG_4201.jpg
    _MG_4201.jpg
    263.5 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy