Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mój makowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 420330" data-attributes="member: 231"><p>oj jaki przepyszny makowiec!</p><p></p><p>masę zrobiłam jak kazdy - do swojego smaku (przewaga skórek różnych , trochę rodzynek i platki migdałowe w duzej ilosci, bo nie lubie orzechow, do tego pigwówka, miód, aromat migdałowy i pomarańczowy. maku uzyłam mielonego na sucho - dziękuje Dziunia za polecenie - ile to mniej roboty a efekt wspanialy nadal!!)</p><p></p><p>z ciastem mialam klopoty, bo bylo bardzo luzne, ale dodalam maki i dało się wałkowac. wyszło pyszne</p><p></p><p>piekłam z podwójnej porcji ciasta i z kilograma maku (samego maku był kilogram), wyszło 6 zgrabnych strucli. Zastosowalam trick Hazo - czyli zrobilam dziurki wykałaczką w ciescie i nic a nic nie popękało. No super są po prostu!</p><p></p><p>acha i wazna rzecz- może się komus przyda ta informacja! PIEKŁAM 6 strucli JEDNOCZEŚNIE na termmobiegu. Zaden sie nie przypalił ani nie dopiekł!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 420330, member: 231"] oj jaki przepyszny makowiec! masę zrobiłam jak kazdy - do swojego smaku (przewaga skórek różnych , trochę rodzynek i platki migdałowe w duzej ilosci, bo nie lubie orzechow, do tego pigwówka, miód, aromat migdałowy i pomarańczowy. maku uzyłam mielonego na sucho - dziękuje Dziunia za polecenie - ile to mniej roboty a efekt wspanialy nadal!!) z ciastem mialam klopoty, bo bylo bardzo luzne, ale dodalam maki i dało się wałkowac. wyszło pyszne piekłam z podwójnej porcji ciasta i z kilograma maku (samego maku był kilogram), wyszło 6 zgrabnych strucli. Zastosowalam trick Hazo - czyli zrobilam dziurki wykałaczką w ciescie i nic a nic nie popękało. No super są po prostu! acha i wazna rzecz- może się komus przyda ta informacja! PIEKŁAM 6 strucli JEDNOCZEŚNIE na termmobiegu. Zaden sie nie przypalił ani nie dopiekł! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mój makowiec
Top
Bottom