Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mój makowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="judka" data-source="post: 921657" data-attributes="member: 3156"><p>Podnoszę wątek, bo w tym roku muszę sama przygotować jedzonko na święta, włącznie z ciastami. I mój wybór w pieczeniu padł m.in. na struclę makową. Przeczytałam cały wątek i napewno zrobię struclę według Twojego przepisu Dziuniu, ale mam pytanko odnośnie masy makowej - mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. A mianowicie chodzi o to, że nie mam ochoty się bawić z kręceniem maku itd (jestem za wygodna i leniwa), więc chcę zrobić z gotowej masy. Dziewczyny pisały, że też robiły z gotowej masy. I mam taką masę w puszce, gdzie jest jej 400g czy to starczy? I czy mogę tą masę &quot;ulepszyć&quot; wg przepisu, tzn dodać do niej te wszystkie bakalie itp itd I jeszcze jedno, ile wychodzi tych strucli z takiej ilości ciasta jaka jest w przepisie?</p><p></p><p>Przepraszam za moje głupie pytania, ale jestem ogromnym laikiem jeżeli chodzi o pieczenie ciast. Świąteczne pieczenie będzie moim 3 pieczeniem w życiu, a nie chcę aby wszystko okazało się totalną klapą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="judka, post: 921657, member: 3156"] Podnoszę wątek, bo w tym roku muszę sama przygotować jedzonko na święta, włącznie z ciastami. I mój wybór w pieczeniu padł m.in. na struclę makową. Przeczytałam cały wątek i napewno zrobię struclę według Twojego przepisu Dziuniu, ale mam pytanko odnośnie masy makowej - mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. A mianowicie chodzi o to, że nie mam ochoty się bawić z kręceniem maku itd (jestem za wygodna i leniwa), więc chcę zrobić z gotowej masy. Dziewczyny pisały, że też robiły z gotowej masy. I mam taką masę w puszce, gdzie jest jej 400g czy to starczy? I czy mogę tą masę "ulepszyć" wg przepisu, tzn dodać do niej te wszystkie bakalie itp itd I jeszcze jedno, ile wychodzi tych strucli z takiej ilości ciasta jaka jest w przepisie? Przepraszam za moje głupie pytania, ale jestem ogromnym laikiem jeżeli chodzi o pieczenie ciast. Świąteczne pieczenie będzie moim 3 pieczeniem w życiu, a nie chcę aby wszystko okazało się totalną klapą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mój makowiec
Top
Bottom