Danie super kaloryczne, ale raz na pół roku sobie pozwolić na taką bombę kaloryczną.
Parówki pozbawiamy osłonek, wstawiamy do piekarnika by się zagrzały.
Bułki przekrawamy wzdłuż, tak, aby jedna ze stron była nieprzecięta.
Środek bułek smarujemy masłem, dodajemy majonez, plastry ogórka i sera.
Wkładamy po jednej parówce, dodajemy musztardę, majonez, paprykę ser żółty, drobno posiekaną kapustę pekińską.
Na wierzch dajemy jeszcze po łyżeczce majonezu i trochę ketchupu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 20 minut, aż rozpuści się ser, a bułeczki będą rumiane, z chrupiącą skórką.
- bułki typu paluszek, paluch,
- parówki drobiowe tyle szt ile jest bułek,
- masło,
- ogórki korniszony lub kwaszone,
- papryka czerwona,
- majonez,
- ketchup,
- musztarda,
- ser żółty,
- kapusta pekińska
Parówki pozbawiamy osłonek, wstawiamy do piekarnika by się zagrzały.
Bułki przekrawamy wzdłuż, tak, aby jedna ze stron była nieprzecięta.
Środek bułek smarujemy masłem, dodajemy majonez, plastry ogórka i sera.
Wkładamy po jednej parówce, dodajemy musztardę, majonez, paprykę ser żółty, drobno posiekaną kapustę pekińską.
Na wierzch dajemy jeszcze po łyżeczce majonezu i trochę ketchupu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 20 minut, aż rozpuści się ser, a bułeczki będą rumiane, z chrupiącą skórką.