2 żółtka,
1 jajko,
2 łyżki śmietany
mąka
sól
Jajko, żółtka i śmietanę dobrze wymieszać, dodać mąkę (ilość taka, aby ciasto było gęstsze niż na naleśniki - ale uwaga bo mąka pęcznieje po kilku minutach), dodać szczyptę soli. Kłaść łyżką na osolony wrzątek i podawać z apetytem
Są bardzo miękkie i rozpływają sie w ustach - oto opinia rodziny
1 jajko,
2 łyżki śmietany
mąka
sól
Jajko, żółtka i śmietanę dobrze wymieszać, dodać mąkę (ilość taka, aby ciasto było gęstsze niż na naleśniki - ale uwaga bo mąka pęcznieje po kilku minutach), dodać szczyptę soli. Kłaść łyżką na osolony wrzątek i podawać z apetytem
Są bardzo miękkie i rozpływają sie w ustach - oto opinia rodziny
Ostatnią edycję dokonał moderator: