Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Moje Mon Cheri
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sunnyshine" data-source="post: 561418" data-attributes="member: 4597"><p>Oto kolejny z moich przepisów. Zachęcam do obejrzenia fotki - proszę link : <a href="http://gotowanie.wkl.pl/przepis24631.html" target="_blank">mon cheri</a></p><p></p><p>Składniki :</p><p>- 2 placki biszkoptowe z kakao na prostokątnej formie ( z 3-4 jaj każdy)</p><p></p><p>Krem:</p><p>- 500 ml kremówki</p><p>- tabliczka ( 100 g) gorzkiej czekolady)</p><p>- mała paczka cukru wanilinowego</p><p>- litrowy słoik wiśni w soku</p><p>- 2-3 łyżki rumu</p><p>- 7 płaskich łyżeczek żelatyny</p><p></p><p></p><p>Przepis:</p><p>1. Wiśnie odcedzić i pokroić na połówki. Sok uzupełnić wodą do 0,5 litra i zagotować. Do gorącego soku wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać. Wrzucić połamaną czekoladę. Ostudzić, wlać rum. </p><p></p><p>2. Wiśniowo-czekoladową galaretkę włożyć do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubić, dodając cukier wanilinowy. Do mocno już tężejącej galaretki dodawać ubitą kremówkę i delikatnie mieszać. Gotowy krem włożyć jeszcze na chwilę do lodówki.</p><p></p><p>3. Połowę wiśni wyłożyć na jeden placek biszkoptowy, przyryć warstewką kremu, wyłożyć resztę wiśni. Pokryć kolejną warstwą kremu. Połóżyć drugi placek biszkoptowy, posmarować wierzch resztą kremu. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin, dowolnie udekorować (ja po prostu posypałam kakao).</p><p></p><p>Moje uwagi:</p><p>- kremu nie słodziłam, bo był już dość słodki - od soku z wiśni i czekolady</p><p>- nie nasączłam biszkoptu, bo był wilgotny od wiśni</p><p>- z kremu można też zrobić deser - do pucharków włożyć kilka biszkoptów, wiśnie i na to krem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sunnyshine, post: 561418, member: 4597"] Oto kolejny z moich przepisów. Zachęcam do obejrzenia fotki - proszę link : [URL="http://gotowanie.wkl.pl/przepis24631.html"]mon cheri[/URL] Składniki : - 2 placki biszkoptowe z kakao na prostokątnej formie ( z 3-4 jaj każdy) Krem: - 500 ml kremówki - tabliczka ( 100 g) gorzkiej czekolady) - mała paczka cukru wanilinowego - litrowy słoik wiśni w soku - 2-3 łyżki rumu - 7 płaskich łyżeczek żelatyny Przepis: 1. Wiśnie odcedzić i pokroić na połówki. Sok uzupełnić wodą do 0,5 litra i zagotować. Do gorącego soku wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać. Wrzucić połamaną czekoladę. Ostudzić, wlać rum. 2. Wiśniowo-czekoladową galaretkę włożyć do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubić, dodając cukier wanilinowy. Do mocno już tężejącej galaretki dodawać ubitą kremówkę i delikatnie mieszać. Gotowy krem włożyć jeszcze na chwilę do lodówki. 3. Połowę wiśni wyłożyć na jeden placek biszkoptowy, przyryć warstewką kremu, wyłożyć resztę wiśni. Pokryć kolejną warstwą kremu. Połóżyć drugi placek biszkoptowy, posmarować wierzch resztą kremu. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin, dowolnie udekorować (ja po prostu posypałam kakao). Moje uwagi: - kremu nie słodziłam, bo był już dość słodki - od soku z wiśni i czekolady - nie nasączłam biszkoptu, bo był wilgotny od wiśni - z kremu można też zrobić deser - do pucharków włożyć kilka biszkoptów, wiśnie i na to krem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Moje Mon Cheri
Top
Bottom