Móżdżek z jajkiem(dla smakoszy, nie dla wrażliwych!)*

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
smakuje, ja dla mnie, pysznie
icon_wink.gif
ale trudno mi określić jak dokładnie
denknach.gif

poza tym dużo zależy od sposobu przyrządzenia, od dodatków
np. tak jak jak robię z dodatkiem cebuli już mi nie smakuje.

a co do sposobu qd, to pisałam wyżej, że moja mama kiedyś właśnie w ten sposób przygotowywała do obierania-obgotowywała i dopiero potem obierała z błonek-jednak na surowo jest dużo łatwiej i szybciej-moim zdaniem ( zresztą mamy też, jak się już przekonała)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
Jutro poszukam w sklepach, a czy jedzenie móżdżku wpływa dodatnio na nasz móżg? bo jak tak to dwa kupię
icon_smile.gif
)))
tak serio to pamiętam jak babcia robiła ten specjał po świniobiciu, jak wszystko babciowe smakował wybornie

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,220
1,748
113
BeataSz @ 29 Feb 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1261728a co do sposobu qd, to pisałam wyżej, że moja mama kiedyś właśnie w ten sposób przygotowywała do obierania-obgotowywała i dopiero potem obierała z błonek-jednak na surowo jest dużo łatwiej i szybciej-moim zdaniem ( zresztą mamy też, jak się już przekonała)
Ha, moze i ja bym sie przekonala. Znaczy najpierw obrac, a potem sparzyc? Bo surowego nie pokroje i w buleczce nie obtocze... No zobaczymy - jesli uda mi sie możdżek nabyć.

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Przepis "przypomniał" mi się, jak oglądałam listę użytkowników online. Jutro "lecę" po móżdżek z samego rana.
lecker.gif

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Był na kolację zapiekany z jajkiem. Pycha.
lecker.gif
Niedługo powtórzę. Zwolennikom polecam. Można zamówić w sklepie mięsnym. W supermarketach nigdy nie widziałam.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
można kupić, można. Jak widać seniorka kupiła i mówi, że można zamówić. Ja kupuję czasem w E.Leclerc'u

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Kupuję w malutkim sklepie mięsnym, przystanek od domu. Dostaję tam wszystko, a jak nie ma, to zamawiam. Na początku zaproponowałam zaliczkę, żeby miały pewność, że odbiorę. Panie ekspedientki zawahały się, ale odmówiły wzięcia pieniędzy. Przyszłam po zamówiony móżdżek i polędwicę wołową - wszystko na mnie czekało. Póżniej zamawiałam wędzoną słoninę - już bez obaw personelu. Ostatnio, czyli dzisiaj, zamówiłam móżdżek rano, a właściciel, który akurat był na miejscu, widząc mnie o lasce, zaproponował odbiór za 3 godziny. Poszłam i odebrałam, a póżniej, dzięki doskonałemu przepisowi Beaty - miałam ucztę na kolację. Serdeczne
anbetung.gif
dzięki Beatko.

atunia

Member
Kwi 3, 2005
3,187
0
36
Dziś spytałam w Leclercu we Wrocławiu, ależ oczy kwadratowe zrobiła pani ze stoiska mięsnego... trzeba będzie się chyba na halę targową przejść, bo wspomnienia z dzieciństwa mnie znów dopadły.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
ja mówię o Leclerc'u, tam te paczkowane kupowałam. A na wagę czasem w zwykłym malym mięsnym, trzeba pytac, albo w takim sklepiku po prostu zamówić.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy