Robię je bardzo często i szybko znika.
Składniki
2 szklanki płatków owsianych
2 duże jabłak obrane ze skórki, pokrojone w kosteczkę
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki orzechów
1/4 szklanki rodzynek
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki miodu
1/2 szklanki oleju
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Piec w piekarniku na blasze, kilkakrotnie mieszając. Przez 20 min. w temp. 180stopni, a następnie w temp. 130 stopni przez 45 minut. Składniki czasem zmieniam, można użyć płatków jęczmiennych lub pszennych, daktyli, sezamu, nasion lnu, słonecznika i czego tylko chcecie. Są z pewnością lepsze bo bez polepszaczy i sztucznych aromatów owocowych.
Z jogurtem naturalnym pychotka
, kto lubi może z mlekiem.
Składniki
2 szklanki płatków owsianych
2 duże jabłak obrane ze skórki, pokrojone w kosteczkę
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki orzechów
1/4 szklanki rodzynek
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki miodu
1/2 szklanki oleju
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Piec w piekarniku na blasze, kilkakrotnie mieszając. Przez 20 min. w temp. 180stopni, a następnie w temp. 130 stopni przez 45 minut. Składniki czasem zmieniam, można użyć płatków jęczmiennych lub pszennych, daktyli, sezamu, nasion lnu, słonecznika i czego tylko chcecie. Są z pewnością lepsze bo bez polepszaczy i sztucznych aromatów owocowych.
Z jogurtem naturalnym pychotka