Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki bananowe z białym serkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="villanelle" data-source="post: 518144" data-attributes="member: 1300"><p>Bardzo lekkie i wilgotne muffinki, a zarazem subtelne i delikatne. Trudno było mi uwierzyć, że będą właśnie takie. Zaskoczyło mnie również to, że banany nie są w nich dominującym smakiem. Po wyjęciu z piekarnika nieznacznie opadają.</p><p></p><p>Zarówno zapach, jak i smak są zniewalające. Nie sposób im się oprzeć!</p><p></p><p>[ATTACH=full]11880[/ATTACH]</p><p></p><p><u><em>składniki:</em></u></p><p>150 g bananów (bez skórki) </p><p>1 jajko </p><p>60 g cukru </p><p>7 g cukru waniliowego </p><p>225 g serka typu Philadelphia</p><p>60 g oleju (75 ml)</p><p>1 cytryna, starta skórka </p><p>1/2 pomarańczy, starta skórka </p><p>1 pomarańcza, sok </p><p>200 g mąki </p><p>2 łyżeczki proszku do piczenia </p><p></p><p><u><em>sposób przygotowania:</em></u></p><p>1. Piekarnik rozgrzać do 200 C. </p><p>2. Banany rozgnieść. Jako roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ser, otartą skórkę z cytryny i pomarańczy, sok. </p><p>3. W osobnej misce wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. </p><p>4. Dodać suche składniki do mokrych. Wymieszać.</p><p>5. Ciasto podzielić do foremek muffinkowych wcześniej wysmarowanych masłem foremek lub wyłożonych papierowymi papilotkami do pieczenia. </p><p>6. Piec 25-30 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="villanelle, post: 518144, member: 1300"] Bardzo lekkie i wilgotne muffinki, a zarazem subtelne i delikatne. Trudno było mi uwierzyć, że będą właśnie takie. Zaskoczyło mnie również to, że banany nie są w nich dominującym smakiem. Po wyjęciu z piekarnika nieznacznie opadają. Zarówno zapach, jak i smak są zniewalające. Nie sposób im się oprzeć! [ATTACH=full]11880[/ATTACH] [U][I]składniki:[/I][/U] 150 g bananów (bez skórki) 1 jajko 60 g cukru 7 g cukru waniliowego 225 g serka typu Philadelphia 60 g oleju (75 ml) 1 cytryna, starta skórka 1/2 pomarańczy, starta skórka 1 pomarańcza, sok 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do piczenia [U][I]sposób przygotowania:[/I][/U] 1. Piekarnik rozgrzać do 200 C. 2. Banany rozgnieść. Jako roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ser, otartą skórkę z cytryny i pomarańczy, sok. 3. W osobnej misce wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. 4. Dodać suche składniki do mokrych. Wymieszać. 5. Ciasto podzielić do foremek muffinkowych wcześniej wysmarowanych masłem foremek lub wyłożonych papierowymi papilotkami do pieczenia. 6. Piec 25-30 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki bananowe z białym serkiem
Top
Bottom