Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki kawowo-czekoladowe z jabłkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="osulka" data-source="post: 792077" data-attributes="member: 4961"><p>Nie mogłam sie zdecydować które muffiny zrobić z cina i z jakim składnikiem, więc sama wymysliłam i upiekłam o 7 rano (cierpie ostatnio na bezsenność) pyszne muffiny na II śniadanie na uczelnie dla siebie i koleżanek. Rozakoszowały się pyszna czekoladą, zapachem piernikowym i winnościa jabłka. Do tego nie za słodkie i mięciutkie.</p><p></p><p>Na 12 dużych muffinek</p><p></p><p><u>Składniki suche:</u></p><p>1,5 szkl. maki pszennej</p><p>0,5 szkl. mąki żytniej</p><p>ok. 1/2 szkl. cukru</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1/2 łyżeczki sody</p><p>szczypta soli</p><p>1/2 łyżeczki cynamonu i cukru waniliowego</p><p>2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej</p><p></p><p>9 kostek gorzkiej posiekanej czekolady</p><p>2 małe/ 1 duże jabłko, pokrojone w kosteczke</p><p>1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich</p><p></p><p><u>Składniki mokre:</u></p><p>1 szkl. mleka</p><p>1 roztrzepane jajko</p><p>2 łyżki oleju + 40 dag rozpuszczonego masła</p><p></p><p>Wymieszać w jednej misce składniki suche, w drugiej składniki mokre. Do suchych dorzucić czekolade,jabłko i orzechy, a następnie wlać do miski szkładniki mokre. Wymieszać szybko i dokładnie, ale nie za długo. </p><p>Można posypać wierzch cukrem brązowym, utworzy się ładna skorupka.</p><p></p><p>Piec w 180C przez 20-30 min. [ATTACH=full]36314[/ATTACH]</p><p></p><p>Pamiętaj że jak nie masz papilotek do muffinek, foremke wysmaruj np. olejem i wysyp mąką. Dzięki temu wyjdą ślicznusie i w całości. </p><p>[ATTACH=full]36315[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="osulka, post: 792077, member: 4961"] Nie mogłam sie zdecydować które muffiny zrobić z cina i z jakim składnikiem, więc sama wymysliłam i upiekłam o 7 rano (cierpie ostatnio na bezsenność) pyszne muffiny na II śniadanie na uczelnie dla siebie i koleżanek. Rozakoszowały się pyszna czekoladą, zapachem piernikowym i winnościa jabłka. Do tego nie za słodkie i mięciutkie. Na 12 dużych muffinek [U]Składniki suche:[/U] 1,5 szkl. maki pszennej 0,5 szkl. mąki żytniej ok. 1/2 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu i cukru waniliowego 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 9 kostek gorzkiej posiekanej czekolady 2 małe/ 1 duże jabłko, pokrojone w kosteczke 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich [U]Składniki mokre:[/U] 1 szkl. mleka 1 roztrzepane jajko 2 łyżki oleju + 40 dag rozpuszczonego masła Wymieszać w jednej misce składniki suche, w drugiej składniki mokre. Do suchych dorzucić czekolade,jabłko i orzechy, a następnie wlać do miski szkładniki mokre. Wymieszać szybko i dokładnie, ale nie za długo. Można posypać wierzch cukrem brązowym, utworzy się ładna skorupka. Piec w 180C przez 20-30 min. [ATTACH=full]36314[/ATTACH] Pamiętaj że jak nie masz papilotek do muffinek, foremke wysmaruj np. olejem i wysyp mąką. Dzięki temu wyjdą ślicznusie i w całości. [ATTACH=full]36315[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki kawowo-czekoladowe z jabłkiem
Bottom