Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Muffinki kurczęce*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 832464" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]39363[/ATTACH]</p><p></p><p>Kolejny przepis, gdzie ważniejsza jest idea wykonania niż proporcja składników. A pomysł na wykorzystania formy muffinkowej widziałam na jakiejś rosyjskiej stronie i postanowiłam wykorzystac formę , która leży w domu odłogiem, bo jednak muffinki to nie jest to co misiaczki lubią najbardziej.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>* ok. 400 g piersi kurczakowych,</p><p>* 50 - 100 g sera żółtego</p><p>* 1/2 strąka papryki czerwonej (miałam pomarańczową)</p><p>* 200 g pieczarek</p><p>* 1 cebula </p><p>* natka pietruszki</p><p>* majonez</p><p>* sól, pieprz</p><p>* 1 łyżka masła</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Pieczarki i cebulę pokroic i usmażyc na maśle - doprawiając pod koniec smażenia solą i pieprzem. Paprykę i ser pokroic w kostkę. Natkę posiekac.</p><p></p><p>Mięso podzielic na mniejsze kawałki, tak aby można było je rozbic na form kwadraty czy koła , który wejdzie do dołka muffinkowego i będzie wystawał ponad niego. Staramy się rozbijac cieniutko brzegi, a środek mięsa zostawiamy nieco grubszy. Doprawiamy </p><p>Wkładamy mięso do foremek i w powstały mięsny dołek wkładamy: pieczarki, kawałki sera i papryki, posypując natką pietruszki. </p><p>Wystające kawałki mięsa zakładamy na siebie, tak aby zakryc nadzienie. </p><p></p><p>[ATTACH=full]39360[/ATTACH]</p><p></p><p>Wierzch posmarowac majonezem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39361[/ATTACH]</p><p></p><p>Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 - 40 minut.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39362[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 832464, member: 4258"] [ATTACH=full]39363[/ATTACH] Kolejny przepis, gdzie ważniejsza jest idea wykonania niż proporcja składników. A pomysł na wykorzystania formy muffinkowej widziałam na jakiejś rosyjskiej stronie i postanowiłam wykorzystac formę , która leży w domu odłogiem, bo jednak muffinki to nie jest to co misiaczki lubią najbardziej. [B]Składniki:[/B] * ok. 400 g piersi kurczakowych, * 50 - 100 g sera żółtego * 1/2 strąka papryki czerwonej (miałam pomarańczową) * 200 g pieczarek * 1 cebula * natka pietruszki * majonez * sól, pieprz * 1 łyżka masła [B]Wykonanie:[/B] Pieczarki i cebulę pokroic i usmażyc na maśle - doprawiając pod koniec smażenia solą i pieprzem. Paprykę i ser pokroic w kostkę. Natkę posiekac. Mięso podzielic na mniejsze kawałki, tak aby można było je rozbic na form kwadraty czy koła , który wejdzie do dołka muffinkowego i będzie wystawał ponad niego. Staramy się rozbijac cieniutko brzegi, a środek mięsa zostawiamy nieco grubszy. Doprawiamy Wkładamy mięso do foremek i w powstały mięsny dołek wkładamy: pieczarki, kawałki sera i papryki, posypując natką pietruszki. Wystające kawałki mięsa zakładamy na siebie, tak aby zakryc nadzienie. [ATTACH=full]39360[/ATTACH] Wierzch posmarowac majonezem. [ATTACH=full]39361[/ATTACH] Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 - 40 minut. [ATTACH=full]39362[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Muffinki kurczęce*
Bottom