Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki weganskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mamuska_samuska" data-source="post: 541480" data-attributes="member: 1020"><p>Muffinki bez jajek. Znalazlam wlasnie na internecie. Wygladaja przesmacznie. Gdyby nie ten moj piekarnik, robilabym jak najszybciej. Przepis i zdjecia z weganskiego bloga: <a href="http://blog.fatfreevegan.com/2007/07/berries-and-spice-muffins.html" target="_blank">http://blog.fatfreevegan.com/2007/07/berri...ce-muffins.html</a></p><p></p><p><u><strong>Mafinki z jagodami i przyprawami.</strong></u></p><p></p><p><em>Topping:</em></p><p>1/4 cup brown sugar // 1/4 filiżanki brązowego cukru</p><p>1 tablespoon unbleached white flour // 1 łyżka niewybielanej mąki</p><p>3 tablespoons chopped pecans // 3 łyżki posiekanych pekanów</p><p>1/2 tablespoon melted margarine* // 1/2 łyżki stopionej margaryny</p><p>1/2 tablespoon water* // 1/2 łyżka wody</p><p></p><p><em>Suche składniki:</em></p><p>1 cup unbleached white flour // 1 filiżanka niewybielanej mąki</p><p>1 cup white whole wheat flour // 1 filiżanka mąki pełnorazowej</p><p>1/3 cup sugar // 1/3 filiżanki cukru</p><p>1 teaspoon baking powder // 1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>3/4 teaspoon baking soda // 3/4 łyżeczki sody do pieczenia</p><p>1/2 teaspoon cinnamon // 1/2 łyżeczki cynamonu</p><p>1/4 teaspoon allspice // 1/4 łyżeczki &#8220;allspice&#8221;</p><p>1 tablespoon ground flax seed // 1 łyżka mielonego siemienia lnianego</p><p>1/8 teaspoon salt // 1/8 łyżeczki soli</p><p></p><p><em>Mokre składniki</em></p><p>1 1/3 cup soymilk // 1 1/3 filiżanki mleka sojowego</p><p>2 teaspoons lemon juice // 2 łyżeczki soku z cytryny</p><p></p><p>1 cup fresh or frozen berries (I used half blueberry, half blackberry) // 1 filiżanka swieżych albo mrożonych jagód, wszelkiego rodzaju – czarne jagody, jeżyny, maliny, etc. etc.</p><p></p><p>Włączyć piekarnik na 375 F. Nagrzac.</p><p></p><p>Wymieszać pierwsze 5 składników razem i odłożyć na bok. Dla wersji mniej tluszczowej, można pominac margaryne i wodę. </p><p></p><p>Wymieszać suche składniki. Zrobić wgłebienie w środku. Wymieszać mleko z sokiem z cytryny. Wlać do suchych. Wymieszać, ale nie za długo. Dodać owoce i wymieszać delikatnie. </p><p>Nakładać ciasto do natłuszczonej formy mafinkowej. Na wierzch położyć orzechową masę. Piec 15-20 minut.</p><p></p><p>A tu efekt koncowy (zdjecia z bloga):</p><p></p><p>[ATTACH=full]14443[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]14442[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mamuska_samuska, post: 541480, member: 1020"] Muffinki bez jajek. Znalazlam wlasnie na internecie. Wygladaja przesmacznie. Gdyby nie ten moj piekarnik, robilabym jak najszybciej. Przepis i zdjecia z weganskiego bloga: [URL="http://blog.fatfreevegan.com/2007/07/berries-and-spice-muffins.html"]http://blog.fatfreevegan.com/2007/07/berri...ce-muffins.html[/URL] [U][B]Mafinki z jagodami i przyprawami.[/B][/U] [I]Topping:[/I] 1/4 cup brown sugar // 1/4 filiżanki brązowego cukru 1 tablespoon unbleached white flour // 1 łyżka niewybielanej mąki 3 tablespoons chopped pecans // 3 łyżki posiekanych pekanów 1/2 tablespoon melted margarine* // 1/2 łyżki stopionej margaryny 1/2 tablespoon water* // 1/2 łyżka wody [I]Suche składniki:[/I] 1 cup unbleached white flour // 1 filiżanka niewybielanej mąki 1 cup white whole wheat flour // 1 filiżanka mąki pełnorazowej 1/3 cup sugar // 1/3 filiżanki cukru 1 teaspoon baking powder // 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 teaspoon baking soda // 3/4 łyżeczki sody do pieczenia 1/2 teaspoon cinnamon // 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 teaspoon allspice // 1/4 łyżeczki “allspice” 1 tablespoon ground flax seed // 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1/8 teaspoon salt // 1/8 łyżeczki soli [I]Mokre składniki[/I] 1 1/3 cup soymilk // 1 1/3 filiżanki mleka sojowego 2 teaspoons lemon juice // 2 łyżeczki soku z cytryny 1 cup fresh or frozen berries (I used half blueberry, half blackberry) // 1 filiżanka swieżych albo mrożonych jagód, wszelkiego rodzaju – czarne jagody, jeżyny, maliny, etc. etc. Włączyć piekarnik na 375 F. Nagrzac. Wymieszać pierwsze 5 składników razem i odłożyć na bok. Dla wersji mniej tluszczowej, można pominac margaryne i wodę. Wymieszać suche składniki. Zrobić wgłebienie w środku. Wymieszać mleko z sokiem z cytryny. Wlać do suchych. Wymieszać, ale nie za długo. Dodać owoce i wymieszać delikatnie. Nakładać ciasto do natłuszczonej formy mafinkowej. Na wierzch położyć orzechową masę. Piec 15-20 minut. A tu efekt koncowy (zdjecia z bloga): [ATTACH=full]14443[/ATTACH] [ATTACH=full]14442[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki weganskie
Top
Bottom