- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
Zainspirowała mnie Yfcia z forum Kuchnia GW,a konkretnie ten przepis
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...=777&w=20883046
Mój przepis jest trochę inny bo dodałam białą czekoladę do masy twarożkowej i jogurt do ciasta.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Rozpuścić 100 g masła i wysmarować foremkę.Resztę masła odstawić do przestudzenia.
Wymieszać w misce
2 1/2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
25 dkg sera białego rozgnieść w misce widelcem i wymieszać z
2-3 łyżkami cukru
1 łyżeczką cukru waniliowego
1 całym jajkiem
100g tabliczką białej czekolady pokrojoną na małe kawałki
W następnej misce wymieszać
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki mleka
2 jajka
resztę masła
Do suchych składników wlac składniki mokre i zamieszać krótko do połaczenia.Wkładać po jednej łyżce ciasta do każdego wgłębienia foremki,na to po łyżce masy twarogowo-czekoladowej,i znowu przykrywać ciastem.
Piec ok.20-25 minut.
Po upieczeniu pozostawić w formie do lekkiego przestudzenia i wyjąć żeby nie zawilgotniały za bardzo.
Muffinki wyszły baaardzo smaczne,dość wilgotne i bardzo mięciutkie.Na pewno jeszcze nieraz je zrobię
Dokładam zdjęcia
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...=777&w=20883046
Mój przepis jest trochę inny bo dodałam białą czekoladę do masy twarożkowej i jogurt do ciasta.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Rozpuścić 100 g masła i wysmarować foremkę.Resztę masła odstawić do przestudzenia.
Wymieszać w misce
2 1/2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
25 dkg sera białego rozgnieść w misce widelcem i wymieszać z
2-3 łyżkami cukru
1 łyżeczką cukru waniliowego
1 całym jajkiem
100g tabliczką białej czekolady pokrojoną na małe kawałki
W następnej misce wymieszać
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki mleka
2 jajka
resztę masła
Do suchych składników wlac składniki mokre i zamieszać krótko do połaczenia.Wkładać po jednej łyżce ciasta do każdego wgłębienia foremki,na to po łyżce masy twarogowo-czekoladowej,i znowu przykrywać ciastem.
Piec ok.20-25 minut.
Po upieczeniu pozostawić w formie do lekkiego przestudzenia i wyjąć żeby nie zawilgotniały za bardzo.
Muffinki wyszły baaardzo smaczne,dość wilgotne i bardzo mięciutkie.Na pewno jeszcze nieraz je zrobię

Dokładam zdjęcia


