- Sie 9, 2007
- 4,004
- 0
- 0

Składniki suche:
2 szkl mąki pszennej
1/2 szkl mąki żytniej
3/4 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia i pół łyżeczki sody
Składniki mokre:
2 jajka
1 szkl kefiru (200ml)
ok.100 ml mleka
40g masła
Wnętrze:
mrożone maliny
200g sera białego
mały cukier waniliowy
jajko
Wymieszać składniki suche. W drugiej misce rozmłucić jaja widelcem, dolać kefir i roztopione masło. Połączyć skłądniki mokre z suchymi. Jeżeli masa jest bardzo zbita dolać odrobine mleka. Nie mieszać za długo.
Ser biały z jajkiem i cukrem waniliowym utrzeć.
Do papilotek w formie muffinkowej dać na dno ciasto potem nadzienie serowe i 3-4 malinki, przykryc reszta ciasta.
Piekłam ok.25min w 190 C.
Pyszne i pachnące


część z muffin mi przerosła i malinki z serkiem sie wymsknęły gdzie nie gdzie.