- Gru 31, 2007
- 98
- 0
- 0
5 łyżek masła
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki zmielonych migdałów
1/4 szklanki mąki
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 białka
1/2 łyżeczki maku
1/3 szklanki porzeczki czerwonej
wanilia
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Roztopić masło i odstawić do przestudzenia .Wymieszać mąkę migdały cukier proszek do pieczenia i wanilie, białka lekko ubić tak do spienienia dodać do suchych składników i dobrze zmiksować,następnie dodać masło
i powtórnie zmiksować dodać porzeczkę i mak wymieszać piec około 30 min.
Pyszne aromatyczne polecam
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki zmielonych migdałów
1/4 szklanki mąki
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 białka
1/2 łyżeczki maku
1/3 szklanki porzeczki czerwonej
wanilia
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Roztopić masło i odstawić do przestudzenia .Wymieszać mąkę migdały cukier proszek do pieczenia i wanilie, białka lekko ubić tak do spienienia dodać do suchych składników i dobrze zmiksować,następnie dodać masło
i powtórnie zmiksować dodać porzeczkę i mak wymieszać piec około 30 min.


Pyszne aromatyczne polecam
