Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki z jagodami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 188846" data-attributes="member: 422"><p>Nie jestem biegła w pieczeniu i muffinek nie robiłam nigdy (ale kiedyś chyba się skuszę), ale wklepuje ten przepis, który znalazłam w jednej z gazet. Może okaże się dobry, jak do kitu, to poproszę o wywalenie.</p><p></p><p>1/2 kostki masła lub margaryny</p><p>2/3 szklanki cukru trzcinowego lub bialego</p><p>1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny</p><p>łyżeczka cukru waniliowego</p><p>2 jajka</p><p>1 1/2 szklanki mąki</p><p>łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>kubek jogurtu (150 g)</p><p>15 dag jagód</p><p>sól</p><p></p><p>- tłuszcz utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, solą i skórką z cytryny,</p><p>- ucierając dodać po jednym jajku,</p><p>- mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać do masy maślanej na zmianę z jogurtem, cały czas mieszając,</p><p>- na koniec dodać jagody, wymieszać,</p><p>- piec około 20 minut w temp. 200 stopni.</p><p></p><p>Pewnie ten przepis to nic oryginalnego, ale przejrzałam muffinki z jagodami i takich z jogurtem nie było, dlatego odważyłam się to podać. Może komuś sie przyda</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 188846, member: 422"] Nie jestem biegła w pieczeniu i muffinek nie robiłam nigdy (ale kiedyś chyba się skuszę), ale wklepuje ten przepis, który znalazłam w jednej z gazet. Może okaże się dobry, jak do kitu, to poproszę o wywalenie. 1/2 kostki masła lub margaryny 2/3 szklanki cukru trzcinowego lub bialego 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1 1/2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia kubek jogurtu (150 g) 15 dag jagód sól - tłuszcz utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, solą i skórką z cytryny, - ucierając dodać po jednym jajku, - mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać do masy maślanej na zmianę z jogurtem, cały czas mieszając, - na koniec dodać jagody, wymieszać, - piec około 20 minut w temp. 200 stopni. Pewnie ten przepis to nic oryginalnego, ale przejrzałam muffinki z jagodami i takich z jogurtem nie było, dlatego odważyłam się to podać. Może komuś sie przyda [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki z jagodami
Bottom