Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki z masla orzechowego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 622016" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]19992[/ATTACH]</p><p></p><p>1 szkl maki</p><p>1 lyzka proszku do pieczenia (polskie proszki sa mocniejsze powinna wystarczyc polowa)</p><p>1/2 lyzeczki sody</p><p></p><p>Suche skladniki w/w wymieszac razem i odstawic. </p><p></p><p>1 szkl masla orzechowego</p><p>1/4 szkl oleju</p><p>1 jajko </p><p>1/2 szkl cukru brazowego (drobny)</p><p>1 szkl mleka</p><p></p><p>do nadzienia</p><p>2 lyzki dzemu</p><p>2 lyzki masla orzechowego</p><p></p><p>Jajko, maslo i olej zmiksowac do polaczenia. Dodac cukier i jeszcze dobrze ubic. </p><p>Ciagle miksujac stopniowo dodac mleko. Na koncu dodac suche skladniki i zamieszac do polaczenia. </p><p>Forme muffinkowa wylozyc papilotkami. Do kazdej nalozyc troche ciasta, i 1/2 lyzeczki masla i 1/2 lyzeczki dzemu. Na wierzch znow ciasto. </p><p></p><p>Piec w nagrzanym piekarniku 400F (205C) 15 minut. </p><p>Po wyciagnieciu z pieca zostawic na 5 minut w formie, a pozniej wyjac i studzic na kratce. </p><p></p><p>Uwagi</p><p>Muffiny nie sa specjalnie slodkie. Raczej rodzaj buleczki na sniadanie niz deser. </p><p>[ATTACH=full]19993[/ATTACH]</p><p>Mozna mrozic, wiec nie szkodzi jak sie robi ilosci hurtowe. </p><p>[ATTACH=full]19994[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 622016, member: 59"] [ATTACH=full]19992[/ATTACH] 1 szkl maki 1 lyzka proszku do pieczenia (polskie proszki sa mocniejsze powinna wystarczyc polowa) 1/2 lyzeczki sody Suche skladniki w/w wymieszac razem i odstawic. 1 szkl masla orzechowego 1/4 szkl oleju 1 jajko 1/2 szkl cukru brazowego (drobny) 1 szkl mleka do nadzienia 2 lyzki dzemu 2 lyzki masla orzechowego Jajko, maslo i olej zmiksowac do polaczenia. Dodac cukier i jeszcze dobrze ubic. Ciagle miksujac stopniowo dodac mleko. Na koncu dodac suche skladniki i zamieszac do polaczenia. Forme muffinkowa wylozyc papilotkami. Do kazdej nalozyc troche ciasta, i 1/2 lyzeczki masla i 1/2 lyzeczki dzemu. Na wierzch znow ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku 400F (205C) 15 minut. Po wyciagnieciu z pieca zostawic na 5 minut w formie, a pozniej wyjac i studzic na kratce. Uwagi Muffiny nie sa specjalnie slodkie. Raczej rodzaj buleczki na sniadanie niz deser. [ATTACH=full]19993[/ATTACH] Mozna mrozic, wiec nie szkodzi jak sie robi ilosci hurtowe. [ATTACH=full]19994[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki z masla orzechowego
Top
Bottom