Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki z ricotta i cukinia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 519626" data-attributes="member: 52"><p>MUFFINKI Z RICOTTA I CUKINIA</p><p><a href="http://viaggiesapori.blogspot.com/2007/02/muffin-ricotta-e-zucchine.html" target="_blank">http://viaggiesapori.blogspot.com/2007/02/...e-zucchine.html</a> </p><p>Skladniki na 6 sztuk sredniej wielkosci:</p><p>100 g maki</p><p>2 lyzeczki proszku do pieczenia do wypiekow slonych / 6 g: wloskie lyzeczki sa malutkie: nastepnym razem dam pol torebki, czyli 8 g bez odmierzania lyzeczka /</p><p>2 szczypty soli</p><p>2 plaskie lyzki cukru</p><p>1 jajko</p><p>50 g stopionego masla</p><p>2 lyzki mleka</p><p>100 g ricotty</p><p>50 g startej cukinii</p><p>kilka listkow bazylii *</p><p>- rozgrzac piekarnik do 200°C</p><p>- w jednej misce wymieszac make przesiana z proszkiem do pieczenia, sola i cukrem</p><p>- w drugiej roztrzepac widelcem jajko, dodac stopione maslo, mleko i ricotte, a nastepnie wszystko dokladnie wymieszac</p><p>- dodac zawartosc drugiej miski do pierwszej i polaczyc wszystkie skladniki</p><p>- przelozyc ciasto do muffinkowych dolkow / wylozonych papierowymi papilotkami /: wierzch dodatkowow posypalam startym parmigiano</p><p>- piec 25-30 minut / u mnie wystarczylo 25 minut / na tzw. zloty kolor </p><p></p><p>* z bazylii zrobilam wczesniej pesto i nie zostal mi nawet jeden listek; zamiast nich dodalam do ciasta 1 lyzeczke bazyliowego pesto</p><p></p><p>Autorka przepisu proponuje podawac je z wedzonym lososiem z odrobina oliwy extravergine, ale sa dobre takze z plasterkiem prosciutto crudo lub szynki wedzonej. </p><p></p><p>[ATTACH=full]12072[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 519626, member: 52"] MUFFINKI Z RICOTTA I CUKINIA [URL="http://viaggiesapori.blogspot.com/2007/02/muffin-ricotta-e-zucchine.html"]http://viaggiesapori.blogspot.com/2007/02/...e-zucchine.html[/URL] Skladniki na 6 sztuk sredniej wielkosci: 100 g maki 2 lyzeczki proszku do pieczenia do wypiekow slonych / 6 g: wloskie lyzeczki sa malutkie: nastepnym razem dam pol torebki, czyli 8 g bez odmierzania lyzeczka / 2 szczypty soli 2 plaskie lyzki cukru 1 jajko 50 g stopionego masla 2 lyzki mleka 100 g ricotty 50 g startej cukinii kilka listkow bazylii * - rozgrzac piekarnik do 200°C - w jednej misce wymieszac make przesiana z proszkiem do pieczenia, sola i cukrem - w drugiej roztrzepac widelcem jajko, dodac stopione maslo, mleko i ricotte, a nastepnie wszystko dokladnie wymieszac - dodac zawartosc drugiej miski do pierwszej i polaczyc wszystkie skladniki - przelozyc ciasto do muffinkowych dolkow / wylozonych papierowymi papilotkami /: wierzch dodatkowow posypalam startym parmigiano - piec 25-30 minut / u mnie wystarczylo 25 minut / na tzw. zloty kolor * z bazylii zrobilam wczesniej pesto i nie zostal mi nawet jeden listek; zamiast nich dodalam do ciasta 1 lyzeczke bazyliowego pesto Autorka przepisu proponuje podawac je z wedzonym lososiem z odrobina oliwy extravergine, ale sa dobre takze z plasterkiem prosciutto crudo lub szynki wedzonej. [ATTACH=full]12072[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki z ricotta i cukinia
Top
Bottom