- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Muffinki z twarożkiem i skórką pomarańczową
2 szklanki mąki
3 jaja
kubeczek jogurtu naturalnego (180ml)
8 łyzek miodu
100g twarogu (u mnie był chudy)
3 łyżki majonezu
100g skórki pomarańczowej
1/2 łyżeczki soli
po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i amoniaku
dowolny aromat
cukier puder do posypania
Mąkę, proszek i amoniak mieszamy w jednej misce. W drugiej mieszamy żółtka, jogurt, miód, pokruszony twarożek, majonez, aromat i skórkę pomarańczową. W miseczce ubijamy białka z solą. Mokre wrzucamy do suchego i mieszamy, na końcu dodajemy białka i znowu dokładnie ale delikatnie mieszamy. Napełniamy foremki muffinkowe, wrzucamy do piekarnika na około 20min w temp. 175 stopnii. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Wychodzi 16 sztuk.
Właśnie je popełniłam Przepyszne wyszły
Polecam
P.S. Przykro mi ale foty nie będzie bo aparat zabrali rodzice na wyjazd
2 szklanki mąki
3 jaja
kubeczek jogurtu naturalnego (180ml)
8 łyzek miodu
100g twarogu (u mnie był chudy)
3 łyżki majonezu
100g skórki pomarańczowej
1/2 łyżeczki soli
po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i amoniaku
dowolny aromat
cukier puder do posypania
Mąkę, proszek i amoniak mieszamy w jednej misce. W drugiej mieszamy żółtka, jogurt, miód, pokruszony twarożek, majonez, aromat i skórkę pomarańczową. W miseczce ubijamy białka z solą. Mokre wrzucamy do suchego i mieszamy, na końcu dodajemy białka i znowu dokładnie ale delikatnie mieszamy. Napełniamy foremki muffinkowe, wrzucamy do piekarnika na około 20min w temp. 175 stopnii. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Wychodzi 16 sztuk.
Właśnie je popełniłam Przepyszne wyszły

P.S. Przykro mi ale foty nie będzie bo aparat zabrali rodzice na wyjazd