Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 500161" data-attributes="member: 2980"><p>Bardzo delikatne, lekkie, puszyste...i korzenne.</p><p></p><p>Skladniki:</p><p>1 szklanka maki</p><p>pol szklanki platkow owsianych (ja zmielilam je w blenderze na maczke)</p><p>1 plaska lyzeczka sody oczyszonej</p><p>1 lyzeczka proszku</p><p>pol lyzeczki soli</p><p>1/3 szklanki cukru</p><p>przyprawy: po pol lyzeczki cynamonu, gozdzikow, imbiru, anyzku, wanilia (aromat lub troszke cukru waniliowego)</p><p></p><p>Wymieszalam dobrze wszystkie suche skladniki.</p><p></p><p>W drugiej miseczce wymieszalam:</p><p>1 jajo</p><p>1 jogurt o wadze 125 g + 2 lyzki kwasnej smietany ( lub wiekszy jogurt np. 150 g - dodalam smietane pozniej poniewaz wydawalo mi sie za suche). Ja uzylam jogurt o aromacie truskawkowym, ale rownie dobrze moze byc naturalny.</p><p>1 lyzeczka melasy</p><p>1 lyzeczka miodu</p><p>1/4 szklanki oleju</p><p></p><p>Do suchych skladnikow dodac &quot;mokre&quot; i delikatnie, ale krotko wymieszac. Wylozyc do wysmarowanej lub wylozonej papierkami foremki do mufinek. Upiec - ja pieklam okolo 25 minut, niestety moj stary piekarnik nie ma termometra wiec pieke wszystko na oko, mniej wiecej w 180&ordm; C.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]10003[/ATTACH]</p><p>- zdjecie robione przy sztucznym swietle</p><p></p><p>[ATTACH=full]10002[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 500161, member: 2980"] Bardzo delikatne, lekkie, puszyste...i korzenne. Skladniki: 1 szklanka maki pol szklanki platkow owsianych (ja zmielilam je w blenderze na maczke) 1 plaska lyzeczka sody oczyszonej 1 lyzeczka proszku pol lyzeczki soli 1/3 szklanki cukru przyprawy: po pol lyzeczki cynamonu, gozdzikow, imbiru, anyzku, wanilia (aromat lub troszke cukru waniliowego) Wymieszalam dobrze wszystkie suche skladniki. W drugiej miseczce wymieszalam: 1 jajo 1 jogurt o wadze 125 g + 2 lyzki kwasnej smietany ( lub wiekszy jogurt np. 150 g - dodalam smietane pozniej poniewaz wydawalo mi sie za suche). Ja uzylam jogurt o aromacie truskawkowym, ale rownie dobrze moze byc naturalny. 1 lyzeczka melasy 1 lyzeczka miodu 1/4 szklanki oleju Do suchych skladnikow dodac "mokre" i delikatnie, ale krotko wymieszac. Wylozyc do wysmarowanej lub wylozonej papierkami foremki do mufinek. Upiec - ja pieklam okolo 25 minut, niestety moj stary piekarnik nie ma termometra wiec pieke wszystko na oko, mniej wiecej w 180º C. [ATTACH=full]10003[/ATTACH] - zdjecie robione przy sztucznym swietle [ATTACH=full]10002[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffinki
Top
Bottom