Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffiny czekoladowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="iga24" data-source="post: 756083" data-attributes="member: 2780"><p>z książki &quot; Czekolada&quot;</p><p>MUFFINY Z CZEKOLADĄ</p><p>100 g miękkiej margaryny</p><p>225 g cukru</p><p>2 duże jajka</p><p>150 ml naturalnego jogurtu</p><p>5 łyżek mleka</p><p>275 g mąki pszennej</p><p>1 łyżka sody oczyszczonej</p><p>175 g groszków z czekolady deserowej</p><p></p><p>1. W 12 foremkach do babeczek wyłożyć papierowe pojemniczki.</p><p>2. W misce drewnianą łyżką utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę. Wbić jajka, jogurt i mleko, wymieszać na gładką masę.</p><p>3. Do masy przesiać mąkę i sodę oczyszczoną, starannie wymieszać.</p><p>4. Wsypać groszki z czekolady i wymieszać ciasto. Rozłożyć do foremek i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 25 minut albo do chwili, gdy patyczek wsunięty w babeczkę po wyciągnięciu będzie suchy. Zostawić w foremkach na 5 minut do ostygnięcia i przełożyć na metalową kratkę.</p><p>WARIANT: Aby upiec muffiny czekoladowo-pomarańczowe, należy dodać skórkę startą z 1 pomarańczy, a mleko zastąpić świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym.</p><p>[ATTACH=full]32918[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="iga24, post: 756083, member: 2780"] z książki " Czekolada" MUFFINY Z CZEKOLADĄ 100 g miękkiej margaryny 225 g cukru 2 duże jajka 150 ml naturalnego jogurtu 5 łyżek mleka 275 g mąki pszennej 1 łyżka sody oczyszczonej 175 g groszków z czekolady deserowej 1. W 12 foremkach do babeczek wyłożyć papierowe pojemniczki. 2. W misce drewnianą łyżką utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę. Wbić jajka, jogurt i mleko, wymieszać na gładką masę. 3. Do masy przesiać mąkę i sodę oczyszczoną, starannie wymieszać. 4. Wsypać groszki z czekolady i wymieszać ciasto. Rozłożyć do foremek i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 25 minut albo do chwili, gdy patyczek wsunięty w babeczkę po wyciągnięciu będzie suchy. Zostawić w foremkach na 5 minut do ostygnięcia i przełożyć na metalową kratkę. WARIANT: Aby upiec muffiny czekoladowo-pomarańczowe, należy dodać skórkę startą z 1 pomarańczy, a mleko zastąpić świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym. [ATTACH=full]32918[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffiny czekoladowe
Top
Bottom