- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Wystarczyło, że rozszedł się zapach wyjętych z piekarnika aromatycznych muffinek, i przestało padać a chmury rozstąpiwszy się przepuściły promienie słońca! Pieczcie muffinki, przegonimy deszcz!!
Mój przepis:
Nastaw piekarnik na 190 st C.
Rozmieszaj widelcem w jednej misce składniki mokre:
3 jajka
szklanka kefiru
pół szklanki oleju
Składniki suche wymieszaj w drugiej misce:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki otrąb pszennych
1 szklanka wiórków kokosowych
1,5 tabliczki mlecznej czekolady (posiekanej)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 budyń śmietankowy (wprost z torebki)
2 łyżki gorzkiego kakao
1/2 szklanki pestek dyni
Nakładaj łyżką do foremek muffinkowych - ja korzystam z silikonowych, więc niczym ich nie smaruję, nakładam łyżką 2/3 wysokości foremki.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 25- 27 minut.

Mój przepis:
Nastaw piekarnik na 190 st C.
Rozmieszaj widelcem w jednej misce składniki mokre:
3 jajka
szklanka kefiru
pół szklanki oleju
Składniki suche wymieszaj w drugiej misce:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki otrąb pszennych
1 szklanka wiórków kokosowych
1,5 tabliczki mlecznej czekolady (posiekanej)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 budyń śmietankowy (wprost z torebki)
2 łyżki gorzkiego kakao
1/2 szklanki pestek dyni
Nakładaj łyżką do foremek muffinkowych - ja korzystam z silikonowych, więc niczym ich nie smaruję, nakładam łyżką 2/3 wysokości foremki.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 25- 27 minut.