- Lut 13, 2006
- 201
- 0
- 0
MUFFINY KAWOWE
ciasto:
160 g maki
110 rozpuszczonego masła
80 g cukru
2 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
100 ml kawy (mocnej)
Ciasto pieczemy wiadomo jak - wszystko bełtamy i do natłuszczonych foremek. Po wyjęciu z pieca:
polewa kawowa:
120 g cukru pudru
1 mała mocna kawa
40 g białej czekolady (pokruszonej)
1 - 2 łyżki śmietany
czekoladę, śmietanę i cukier rozpuścić (raczej normalnie w garnku.. nie na parze ani w kąpieli wodnej)rozcieńczyć kawą.
Muffiny polać polewą i udekorować całymi ziarenkami kawy, albo posypać zmieloną - jak kto woli
ciasto:
160 g maki
110 rozpuszczonego masła
80 g cukru
2 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
100 ml kawy (mocnej)
Ciasto pieczemy wiadomo jak - wszystko bełtamy i do natłuszczonych foremek. Po wyjęciu z pieca:
polewa kawowa:
120 g cukru pudru
1 mała mocna kawa
40 g białej czekolady (pokruszonej)
1 - 2 łyżki śmietany
czekoladę, śmietanę i cukier rozpuścić (raczej normalnie w garnku.. nie na parze ani w kąpieli wodnej)rozcieńczyć kawą.
Muffiny polać polewą i udekorować całymi ziarenkami kawy, albo posypać zmieloną - jak kto woli
