Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffiny korzenne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pussykate" data-source="post: 912676" data-attributes="member: 18551"><p>Witam, zaglądam tu od jakiegoś czasu, szukając inspiracji do muffinków, wczoraj zalożyłam konto, nie jestem doświadczona w pieczeniu tych pyszności, ale po kilku próbach mogę śmiało napisać, że jest to niezwykle łatwe i szybkiego przyrządzenie czegoś słodkiego (choć nie tylko słodkiego) własnie w piekarniku mam muffiny z budyniową niespodzianką, a już w kolejce do niego czekają następne, przepis z grudniowego Elle, podaję przepis i składniki, ( dla tych, którzy obchodzą święta grudniowe to dobry pomysł na ta okazję, ja je robię teraz bo lubię smak korzenno-piernikowy:</p><p></p><p>Przygotowanie:20min</p><p>Pieczenie:25min w 180C</p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>90g masła</p><p>125ml pełnotłustego mleka</p><p>100ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego</p><p>1 duże jajko</p><p>280g mąki</p><p>70g cukru</p><p>łyżeczka proszku imbirowego</p><p>skórka otarta z pomarańczy</p><p>1,5 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>garść rodzynek do posypania</p><p></p><p>Uprzednio wymieszane mokre składniki, łączymy z suchymi, wlewamy do formi i posypujemy rodzinkami. Ja dodałam szczyptę przyprawy do piernika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pussykate, post: 912676, member: 18551"] Witam, zaglądam tu od jakiegoś czasu, szukając inspiracji do muffinków, wczoraj zalożyłam konto, nie jestem doświadczona w pieczeniu tych pyszności, ale po kilku próbach mogę śmiało napisać, że jest to niezwykle łatwe i szybkiego przyrządzenie czegoś słodkiego (choć nie tylko słodkiego) własnie w piekarniku mam muffiny z budyniową niespodzianką, a już w kolejce do niego czekają następne, przepis z grudniowego Elle, podaję przepis i składniki, ( dla tych, którzy obchodzą święta grudniowe to dobry pomysł na ta okazję, ja je robię teraz bo lubię smak korzenno-piernikowy: Przygotowanie:20min Pieczenie:25min w 180C Składniki: 90g masła 125ml pełnotłustego mleka 100ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 1 duże jajko 280g mąki 70g cukru łyżeczka proszku imbirowego skórka otarta z pomarańczy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia garść rodzynek do posypania Uprzednio wymieszane mokre składniki, łączymy z suchymi, wlewamy do formi i posypujemy rodzinkami. Ja dodałam szczyptę przyprawy do piernika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffiny korzenne
Bottom