Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffiny Linzertorte
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 48833" data-attributes="member: 151"><p>Troszkę inne muffiny Linzen stąd: </p><p><a href="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19071522&v=2&s=0" target="_blank">http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...9071522&v=2&s=0</a></p><p></p><p>1 szklanka migdalow</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>1/2 lyzeczki skorki otartej z cytryny</p><p>1 1/2 szklanki maki</p><p>2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p>1/2 lyzeczki soli</p><p>1/4 lyzeczki cynamonu</p><p>1 szklanka pelnego mleka</p><p>6 lyzek masla, stopionego i wystudzonego</p><p>1 jajko</p><p>1/8 lyzeczki aromatu migdalowego</p><p>12 lyzeczek dzemu malinowego, najlepiej bez pestek</p><p>cukier puder do posypania po upieczeniu</p><p></p><p>Nagrzac piekarnik do 200C. Natluscic standardowa blaszke na 12 mufinek.</p><p>Zmielic na mialko migdaly z cukrem i skorka cytrynowa. W misce polaczyc </p><p>zmielone migdaly, make, proszek do pieczenia, sol i cynamon.</p><p>W mniejszej misce polaczyc lekko ubite jajko, mleko, maslo i aromat </p><p>migdalowy. Wymieszac i wlac do suchych skladnikow,lekko wymieszac.</p><p>Napelnic ciastem cwierc kazdej z 12 foremek, na to nalozyc po lyzeczce dzemu, </p><p>nastepnie nakrywajac dzem, rozdzielic reszte ciasta pomiedzy foremki.</p><p>Piec 20 minut, ostudzic lekko, posypac cukrem pudrem i podawac.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 48833, member: 151"] Troszkę inne muffiny Linzen stąd: [URL="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19071522&v=2&s=0"]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...9071522&v=2&s=0[/URL] 1 szklanka migdalow 3/4 szklanki cukru 1/2 lyzeczki skorki otartej z cytryny 1 1/2 szklanki maki 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1/2 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki cynamonu 1 szklanka pelnego mleka 6 lyzek masla, stopionego i wystudzonego 1 jajko 1/8 lyzeczki aromatu migdalowego 12 lyzeczek dzemu malinowego, najlepiej bez pestek cukier puder do posypania po upieczeniu Nagrzac piekarnik do 200C. Natluscic standardowa blaszke na 12 mufinek. Zmielic na mialko migdaly z cukrem i skorka cytrynowa. W misce polaczyc zmielone migdaly, make, proszek do pieczenia, sol i cynamon. W mniejszej misce polaczyc lekko ubite jajko, mleko, maslo i aromat migdalowy. Wymieszac i wlac do suchych skladnikow,lekko wymieszac. Napelnic ciastem cwierc kazdej z 12 foremek, na to nalozyc po lyzeczce dzemu, nastepnie nakrywajac dzem, rozdzielic reszte ciasta pomiedzy foremki. Piec 20 minut, ostudzic lekko, posypac cukrem pudrem i podawac. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Muffiny Linzertorte
Top
Bottom