- Sty 3, 2009
- 28,537
- 2,848
- 113
To moje ukochane muffiny. Przepis pochodzi z Wysokich Obcasów. 
Suche:
300 g mąki
80 g tartego parmezanu
3 łyżki posiekanych listków świeżego rozmarynu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (opcjonalnie)
1 łyżka cukru (daję trochę mniej)
duża szczypta soli
Mokre:
szklanka mleka
50 ml oliwy
2 roztrzepane jajka
cebula pokrojona w grubą kostkę
Wymieszać suche składniki, wymieszać mokre, szybko połączyć jedno z drugim. Napełnić foremki (12 sztuk) wysmarowane olejem albo wyłożone papierkami. Piec 20-25 minut w 200 st. C. Po wyjęciu z pieca odczekać 5-10 minut i wyjąć z foremek.
Smacznego!!!
	
		
			
		
		
	
			
			Suche:
300 g mąki
80 g tartego parmezanu
3 łyżki posiekanych listków świeżego rozmarynu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (opcjonalnie)
1 łyżka cukru (daję trochę mniej)
duża szczypta soli
Mokre:
szklanka mleka
50 ml oliwy
2 roztrzepane jajka
cebula pokrojona w grubą kostkę
Wymieszać suche składniki, wymieszać mokre, szybko połączyć jedno z drugim. Napełnić foremki (12 sztuk) wysmarowane olejem albo wyłożone papierkami. Piec 20-25 minut w 200 st. C. Po wyjęciu z pieca odczekać 5-10 minut i wyjąć z foremek.
Smacznego!!!
 
				
		 
 
		 
 
		 
 
		

 
	 
			 
			 
 
		 
	