- Sty 3, 2009
- 27,948
- 2,293
- 113
To moje ukochane muffiny. Przepis pochodzi z Wysokich Obcasów.
Suche:
300 g mąki
80 g tartego parmezanu
3 łyżki posiekanych listków świeżego rozmarynu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (opcjonalnie)
1 łyżka cukru (daję trochę mniej)
duża szczypta soli
Mokre:
szklanka mleka
50 ml oliwy
2 roztrzepane jajka
cebula pokrojona w grubą kostkę
Wymieszać suche składniki, wymieszać mokre, szybko połączyć jedno z drugim. Napełnić foremki (12 sztuk) wysmarowane olejem albo wyłożone papierkami. Piec 20-25 minut w 200 st. C. Po wyjęciu z pieca odczekać 5-10 minut i wyjąć z foremek.
Smacznego!!!
Suche:
300 g mąki
80 g tartego parmezanu
3 łyżki posiekanych listków świeżego rozmarynu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (opcjonalnie)
1 łyżka cukru (daję trochę mniej)
duża szczypta soli
Mokre:
szklanka mleka
50 ml oliwy
2 roztrzepane jajka
cebula pokrojona w grubą kostkę
Wymieszać suche składniki, wymieszać mokre, szybko połączyć jedno z drugim. Napełnić foremki (12 sztuk) wysmarowane olejem albo wyłożone papierkami. Piec 20-25 minut w 200 st. C. Po wyjęciu z pieca odczekać 5-10 minut i wyjąć z foremek.
Smacznego!!!