- Cze 4, 2008
- 52
- 0
- 0
Składniki:
1 1/3 szkl. czekolady półsłodkiej - 50%, połamana
1/3 szkl. masła - ok. 55 g
1/3 szkl. cukru
2 duże jajka
1/2 łyżeczki wanilii - ekstrakt lub trochę więcej cukru waniliowego
1 szkl. mąki
6 szt. marshmallows
Wykonanie:
1. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem.
2. W misce ubijamy cukier, jajka i wanilię, dodajemy ostudzoną czekoladę, mieszamy do połączenia. Wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy.
3. Przekładamy ciasto do foremek wysmarowanych masłem lub olejem. W każdą wciskamy piankę.
4. Pieczemy w 180 C lub 160 z termoobiegiem ok. 12-15 minut. Studzimy 10 minut, wyjmujemy na talerz i jemy ciepłe.
Smacznego!
1 1/3 szkl. czekolady półsłodkiej - 50%, połamana
1/3 szkl. masła - ok. 55 g
1/3 szkl. cukru
2 duże jajka
1/2 łyżeczki wanilii - ekstrakt lub trochę więcej cukru waniliowego
1 szkl. mąki
6 szt. marshmallows
Wykonanie:
1. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem.
2. W misce ubijamy cukier, jajka i wanilię, dodajemy ostudzoną czekoladę, mieszamy do połączenia. Wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy.
3. Przekładamy ciasto do foremek wysmarowanych masłem lub olejem. W każdą wciskamy piankę.
4. Pieczemy w 180 C lub 160 z termoobiegiem ok. 12-15 minut. Studzimy 10 minut, wyjmujemy na talerz i jemy ciepłe.
Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: