Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Mufinki z syropem klonowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Liska" data-source="post: 251782" data-attributes="member: 207"><p><em>Jest to przepis na jedne z moich najukochańszych mufinków. Ich smak jest zaskakujący - są lekko wilgotne i lepkie, bardzo pachnące i bardzo długo świeże. Zwykle jak gdzieś wyjeżdżam, robię ich furę i potem jem przez tydzień.</em></p><p><em>Chociaż robiłam je wiele razy, nigdy nie zrobiłam im zdjęcia, ale postaram się to nadrobić.</em></p><p></p><p>90 g masła</p><p>2/3 szkl brązowego cukru</p><p>2 jajka</p><p>2 łyżki mleka</p><p>1/2 szkl syropu klonowego</p><p>1 i 2/3 szkl mąki</p><p>1 i 3/4 łyżeczki proszku do piecz</p><p></p><p></p><p>Piekarnik nastawiamy na 180 st C.</p><p>Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy lekko rozbełtane jajka, następnie pozostałe składniki. Ubijamy aż masa będzie gładka, ale niezbyt długo.</p><p>Przekładamy do foremek mufinkowych i pieczemy 20 minut.</p><p></p><p>Po upieczeniu zostawiamy w formie na 5 min, żeby przestygły i dopiero wtedy wyjmujemy.</p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Liska, post: 251782, member: 207"] [I]Jest to przepis na jedne z moich najukochańszych mufinków. Ich smak jest zaskakujący - są lekko wilgotne i lepkie, bardzo pachnące i bardzo długo świeże. Zwykle jak gdzieś wyjeżdżam, robię ich furę i potem jem przez tydzień. Chociaż robiłam je wiele razy, nigdy nie zrobiłam im zdjęcia, ale postaram się to nadrobić.[/I] 90 g masła 2/3 szkl brązowego cukru 2 jajka 2 łyżki mleka 1/2 szkl syropu klonowego 1 i 2/3 szkl mąki 1 i 3/4 łyżeczki proszku do piecz Piekarnik nastawiamy na 180 st C. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy lekko rozbełtane jajka, następnie pozostałe składniki. Ubijamy aż masa będzie gładka, ale niezbyt długo. Przekładamy do foremek mufinkowych i pieczemy 20 minut. Po upieczeniu zostawiamy w formie na 5 min, żeby przestygły i dopiero wtedy wyjmujemy. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Mufinki z syropem klonowym
Top
Bottom