- Gru 2, 2004
- 13,816
- 1
- 38
Zgodne z MM
Składniki mokre:
2 białka
1 szkl maslanki
kilka łyżek soku z cytryny
kapka esencji waniliowej
2 jabłka starte, kwaskowe
składniki suche:
2 szklanki mąki pszennej z pełnego przemiału
1 plaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
kilka łyżek fruktozy (wedle smaku i rozsądku)
szczypta soli
szczypta cynamonu
Białka ubić. Składniki suche i mokre wymieszac w osobnych naczyniach. Do suchych wlac mokre, wymieszać. Piec w tem. 180 stopni przez ok. 1/2 h
Składniki mokre:
2 białka
1 szkl maslanki
kilka łyżek soku z cytryny
kapka esencji waniliowej
2 jabłka starte, kwaskowe
składniki suche:
2 szklanki mąki pszennej z pełnego przemiału
1 plaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
kilka łyżek fruktozy (wedle smaku i rozsądku)
szczypta soli
szczypta cynamonu
Białka ubić. Składniki suche i mokre wymieszac w osobnych naczyniach. Do suchych wlac mokre, wymieszać. Piec w tem. 180 stopni przez ok. 1/2 h

Ostatnią edycję dokonał moderator: