- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Właśnie upiekłam
Pycha
Sam środek wygląda tak: (sera więcej pewnie w innym miejscu
)
Robiłam w keksówce 12x31 cm (ciasta było po brzegi, więc lepsza keksówka ciut większa, bo mi się wyleciał w trakcie pieczenia)
Ciasto:
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
250 g margaryny
4 jaja
8 łyżek wody
3 łyżki kakao
2 łyżeczi proszku do pieczenia
Masa serowa:
500 g sera białego, półtłustego
1 szklanka cukru
3 jaja
1 łyżka kaszy manny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto:
Margarynę, cukier, kakao i wodę połączyć, mieszając zagotować. Do ostudzonej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, jajka i zmiksować na jednolitą masę.
Masa serowa:
Ser zemleć. Jajka zmiksować z cukrem, dodawać po łyżce sera, na końcu kaszę i proszek do pieczenia.
Połowę ciasta wylać do formy. Wylać masę serową i resztę ciasta. Piec ok 60 min w 180 st.
Po upieczeniu polać polewą.




Robiłam w keksówce 12x31 cm (ciasta było po brzegi, więc lepsza keksówka ciut większa, bo mi się wyleciał w trakcie pieczenia)
Ciasto:
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
250 g margaryny
4 jaja
8 łyżek wody
3 łyżki kakao
2 łyżeczi proszku do pieczenia
Masa serowa:
500 g sera białego, półtłustego
1 szklanka cukru
3 jaja
1 łyżka kaszy manny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto:
Margarynę, cukier, kakao i wodę połączyć, mieszając zagotować. Do ostudzonej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, jajka i zmiksować na jednolitą masę.
Masa serowa:
Ser zemleć. Jajka zmiksować z cukrem, dodawać po łyżce sera, na końcu kaszę i proszek do pieczenia.
Połowę ciasta wylać do formy. Wylać masę serową i resztę ciasta. Piec ok 60 min w 180 st.
Po upieczeniu polać polewą.