- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
Podgrzać w garnku do zagotowania i rozpuszczenia:
25 dkg masła
2 szklanki cukru
4 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka
1 cukier waniliowy
szczyptę soli
Odstawić do ostudzenia.
Dodać do masy:
4 jajka
2 szklanki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia lekko czubate
Dobrze wymieszać bez ubijania,wlać do formy natłuszczonej i wysypanej krupczatką,wstawić do
wcześniej nagrzanego piekarnika i piec ok.40 minut w 160 stopniach.Sprawdzić
patyczkiem czy upieczone,jak nie to dopiekać ok.10 minut.
25 dkg masła
2 szklanki cukru
4 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka
1 cukier waniliowy
szczyptę soli
Odstawić do ostudzenia.
Dodać do masy:
4 jajka
2 szklanki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia lekko czubate
Dobrze wymieszać bez ubijania,wlać do formy natłuszczonej i wysypanej krupczatką,wstawić do
wcześniej nagrzanego piekarnika i piec ok.40 minut w 160 stopniach.Sprawdzić
patyczkiem czy upieczone,jak nie to dopiekać ok.10 minut.