Mus jabłkowy z galaretką i puszystą pianką

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
de.jpg


Na oko i na winie
icon_wink.gif


Miałam jabłka (ok. pól kg) - zrobiłam mus, dodalam 2 łyżki cukru.
W czasie jak mus się gotował rozrobiłam galaretkę agrestową w 1,5 szklanki wody.
Pół wlałam do musu. Drugą połowę ubiłam mikserem (jak na pianko-galaretkę).
W lodówce zalegały 2 białka, ubiłam je z 2 łyżkami cukru. Miksując dolewałam piano-galaretkę.

Ułożyłam warstwami i do lodówki.

lecker.gif
 

Załączniki

  • de.jpg
    de.jpg
    19.2 KB · Wyświetleń: 1

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
Ilonko- wygląda pysznie!Mus i wino ?Trzeba będzie spróbować.
lecker.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Aaa wina w przepisie nie ma
icon_mrgreen.gif
ale mozsz dodać
daumen.gif

Fakt - powinno być "na winie" (to te białka zalegajace i kilka jabłek dla których nie mialam pomysłu
icon_wink.gif
)
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Pinkberry

Member
Lut 17, 2008
309
0
0
No ja też ją zawsze miksuję jak jest płynna, ale wystygła - głównie dlatego, że trudno mi wyczaić moment tężenia, bo robię na agarze, nie żelatynie, a on szybciej się ścina. Ale może nastawię sobie budzik albo coś i wyjdzie :D
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Lepiej albo coś
icon_wink.gif

Postaw sobie miske przed nosem jak na cinie czytasz przepisy, co jakis czas zamieszaj i wyczujesz
icon_wink.gif

2w1
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy