sionia @ 22 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1359861Samanto,
jakiej pojemności słoiki najlepiej sie sprawdzaja?Zależy, do czego jest przeznaczona i na ile osób. Ja jednak robię najwięcej takich po pasztecie , one są prawie napewno półlitrowe.
sionia @ 22 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1359872Jeszcze nie wiem jakie przeznaczenie, bo jestem dziewicą dyniową. Dopiero czeka mnie mój pierwszy raz. Jeszcze będę ciebie meczyć o kolejne wskazówki.Dobrz żeś uszczegółowiła![]()
Najważniejsze o czyste, wyparzone i gorące słoiki i dobrz ugotowany mus.
A, i ja za każdym razem daję nowiutkie zakrętki, to też wydaje mi się ważne.
jobi @ 22 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1359954suszycie. Nawet jeśli wyrzucacie dynię![]()
Tak zołza obrodziła, ze kilkaset kilo miałam.
Mroziłam, robiłam mus i na słodko-kwaśno, zupy i pieczoną. Wciskałam kogo zobaczyłam, a i tak część na kompostownik poszła.Jezu kobieto nie mów przy mnie takich rzeczy toż to jest istna herezja![]()
jobi @ 14 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420804Rób, rób. Do połowy grudnia robiłam. Super przepis.Dynie miałaś własne? Cieszę się niezwykle, że przepis się spodobał![]()
Cynamon @ 14 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420812Robiłam w zeszłym roku mus piekąc dynię w piekarniku, a potem blendując. Niestety wszystko, co było w słoikach, przezornie dodatkowo zapasteryzowane, szlag jasny trafił, a było tego z 10 słoików. Od tamtej pory zamrażam mus, nie ryzykuję.Ojej, jak mi przykro.... ale dlaczego? Robię tak dynię już od wielu lat i nigdy dotąd to się nie zdarzyło.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.