Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Pewnie tniesz na kawałki (w kosteczkę) do garnka, podlewasz woda zeby nie przywarły, dodajesz troche cukru (ile zależy jak słodkie masz jabłka) i gotujesz. Jak jabłka zmiękną i sie rozgotują wrzucasz do słoików, zakręcasz i do góry dnem niech postają.
Banalne a jakie pyszne. Szczegolnie jak dodasz cynamon
Dziewczyny, do TM nie kroisz, Obierasz, usuwasz gniazdo i wrzucasz do TM. Myślę,że wystarczy posiekać kilka sekund na 4-5 obrotów i z 15 minut przy temperaturze Varoma i obrotach 2-3. Zawsze można sprawdzić jak wyszło <!--emoid--><!--endemo-->
Vena, znalazłam coś takiego, może z jabłek podobnie
Mus brzoskwiniowy Pani Grażyny
Składniki:
- 1000g dojrzałych obranych, wypestkowanych brzoskwiń
- 50g cytryny (sok)
- cukier wg uznania (od 250 do 500g)
Czynności:
- owoce włożyć do naczynia miksującego - rozdrabniać: czas -ok. 20sek obr. -poz. 4-9
- gotować: czas -12 min, temp. 100 0C obr. -poz. 3
- przelać do słoiczków odwrócić do góry dnem i zostawić do przestygnięcia