Muszle makaronowe z nadzieniem dyniowym

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,206
1,714
113
Ugotować paczkę makaronu "Conchiglioni" al dente.
Upiec w połówkachi dynię "Hokkaido", pokroić z grubsza i wrzucić do malaksera.

Podczas rozdrabniania dyni dodać : ser żółty tarty ( może być "no name" - gotowiec z marketu ( ok 200 g));
ser pleśniowy błękitny ( dałam "bleu d'Aubergne", ale równie dobrze może być lazur turkusowy czy gorgonzola picante) troszke mniej, sok z pół cytryny, sól i pieprz.
Następnie dosypać dwie kopiate łyżki zmielonych orzechów włoskich. I odrobineczkę chili. A także ząbek czosnku roztarty z solą.
Gotowym farszem nadziać muszle ( najwygodniej wyciskać z rękawa cukierniczego przez duży gładki otwór).
Naczynie do zapiekania podlać olejem z orzechów włoskich i białym wytrawnym winem.
Całość posypać siekanymi orzechami włoskimi i tartym serem. Zapiec.

conchiglioni_z_dyni__cc.jpg
 

Załączniki

  • conchiglioni_z_dyni__cc.jpg
    conchiglioni_z_dyni__cc.jpg
    41.8 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy