- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Nadziewane parówki
parówki
ser żółty - pokroić w plastry a następnie w paski
cebula - pokroić w półplastry
Parówkę naciąć na całej długości, pozostawiając po ok. 1 cm nienacięte przy każdym z końców.
Uważać, by nie przeciąć jej na wylot. Powstała kieszonkę delikatnie rozszerzyć palcami, po czym włożyć do środka paski sera ( wysokie na ok 1 cm.) i półplastry cebuli.
Zapiec w piekarniku do zrumienienia, podawać gorące.


parówki
ser żółty - pokroić w plastry a następnie w paski
cebula - pokroić w półplastry
Parówkę naciąć na całej długości, pozostawiając po ok. 1 cm nienacięte przy każdym z końców.
Uważać, by nie przeciąć jej na wylot. Powstała kieszonkę delikatnie rozszerzyć palcami, po czym włożyć do środka paski sera ( wysokie na ok 1 cm.) i półplastry cebuli.
Zapiec w piekarniku do zrumienienia, podawać gorące.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: