- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
Puszeczka gotowej masy krówkowej [puszeczka trochę mniejsza, niż mleko skondensowane]
Pół litra rumu
... i już
Masę krówkową lekko rozgrzać z kąpieli wodnej lub mikrowelli, przełożyć do większego [najlepiej wysokiego] naczynia np. dużego słoika. Dolewać wolno rumu i stale mieszać. Gdy masa nieco zrzednie, zmiksować na wolnych obrotach. Przelać do butelek z szerokim wylotem [ja używam małych buteleczek po sokach dla niemowląt
"BOBO-FRUT"].
UWAGA!
Kremik może mocno zgęstnieć
i nie da się go wtedy wylać przez wąską szyjkę butelki
Jeśli kremik krówkowy okaże się zbyt słodki, można go rozrzedzić większą ilością rumu lub czystej wódki
Pół litra rumu
... i już

Masę krówkową lekko rozgrzać z kąpieli wodnej lub mikrowelli, przełożyć do większego [najlepiej wysokiego] naczynia np. dużego słoika. Dolewać wolno rumu i stale mieszać. Gdy masa nieco zrzednie, zmiksować na wolnych obrotach. Przelać do butelek z szerokim wylotem [ja używam małych buteleczek po sokach dla niemowląt

UWAGA!
Kremik może mocno zgęstnieć



Jeśli kremik krówkowy okaże się zbyt słodki, można go rozrzedzić większą ilością rumu lub czystej wódki

Ostatnią edycję dokonał moderator: