Naleśniki budyniowe z owocami.*

Cantiq

Member
Cze 5, 2007
3,130
0
0
Cieszę się, że Ci smakują !
anbetung.gif

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,947
2,879
113
Piekłam dzisiaj te naleśniki tzn. skorzystałam z przepisu na ciasto, jestem barrrrdzooooo zadowolona
daumen.gif
.
Doskonale się je smaży i ten smak
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
, następnym razem zrobię z nadzieniem budyniowym.
Kto nie piekł tych naleśników niech spróbuje, a na pewno nie będzie żałował
icon_wink.gif
.

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Wyciągam, bo wątek utonął, a teraz sezon truskawkowy i pysznie będą smakować z truskawami i budyniem lub słodkim serem. Odkąd rok temu poznałam ten przepis, zawsze dodaję waniliowego proszku budyniowego do deserowych naleśników - mają dzięki temu śliczny zapach i nieco inny, lepszy smak. Polecam
daumen.gif

Cantiq

Member
Cze 5, 2007
3,130
0
0
Dziś znów naleśniki :D

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
Spotkałam się z tym przepisem w jakiejś gazecie. Bardzo mnie zaciekawił. Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi w sobotę będą naleśniki
icon_smile.gif

Dziś rodzinka zamówiła gofry, jutro planuję ryż zapiekany z jabłkami, tak więc naleśniki będą w sobotę
mniam.gif

Cantiq

Member
Cze 5, 2007
3,130
0
0
I jak i jak i jak? Bo jestem ciekawa kolejnej opinii. Dziękuję, za zainteresowanie przepisem
anbetung.gif
anbetung.gif

Kasia0407

Member
Lut 3, 2011
815
0
0
Naleśniki rewelacyjne. Zrobiłam ot tak, bo miałam ochotę na coś słodkiego, a nie chciało mi się piec. Tak, jak dziewczyny napisały - cudnie się smaży, odwraca jeszcze lepiej, jak ktoś ma problemy ze smażeniem, polecam (dlatego pójdą w świat do moich bliskich, które nie potrafią usmażyć zwykłych). Mi wyszło 8, jakoś nie bardzo grubych, z czego zjedliśmy 5 i jesteśmy ogromnie najedzeni. Nadziewałam budyniem czekoladowym Delecty z belgijską czekoladą (http://www.spozywka.pl/n,1657,czteryczwarte_dla_deserow_premium_delecta.html), polewałam sosem czekoladowym z odrobiną brandy. Polecam
icon_smile.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Pieknie! Wszystko mam! Procz kukurydzianej
ugly_08.gif

do jutra pomysle czy wobec tego zwykle robic czy z budyniem...

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
melduję, że ja również zrobiłam.
przepis na pewno przekażę dalej, bo jak najbardziej warto- dziękuję!
icon_smile.gif

wczoraj serwowane z serkiem homogenizowanym, dziś te parę sztuk, które zostało, podsmażyłam na maśle, nadziewając nie uprzednio twarogiem z żółtkiem, cukrem waniliowym i śmietaną.
dowód rzeczowy
icon_mrgreen.gif
:
STP65382aaaa12aaaa123.JPG STP65387aaaa123.JPG

Załączniki

• STP65382aaaa12aaaa123.JPG
    STP65382aaaa12aaaa123.JPG
    238.6 KB · Wyświetleń: 1
  • STP65387aaaa123.JPG
    STP65387aaaa123.JPG
    253.8 KB · Wyświetleń: 1

abbra

Member
Mar 9, 2008
302
2
16
Nabrałam ogromnej ochoty na takie naleśniki , mniam !
lecker.gif

Mam tylko jedno pytanie - czy budyń w proszku z cukrem też się nadaje do przygotowania tego ciasta ?
Czy może bezpieczniej będzie użyć takiego bez dodatku cukru ...? Boję się , że z tym słodzonym naleśniki będą się przypalać ...

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
3,007
274
83
witam, spróbuję jutro zrobićte naleśniki (jak dzieciaki pozwolą
icon_smile.gif

Czytałam wpisy o problemach z mąką kukurydzianą, wpisy sprzed kilku lat, teraz już chyba takiego problemu nie ma? Ja swoją kupiłam w pierwszym lepszym sklepie.

bernadetta

Member
Lut 26, 2010
22
0
0
dziewczyny, jak zrobić dużo większą liczbę tych pysznie zapowiadających się naleśników? Mnożyć ilość budyni, zmienić proporcje w stosunku do mąki, czy może dodawać do pszennej trochę ziemniaczanej. Proszę o sugestie.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy