nalesniki na zakwasie

Elle

Member
Mar 6, 2010
798
0
0
że też dopiero teraz zobaczyłam...
icon_smile.gif

muszę koniecznie zrobić...
 

Margot

Well-known member
Contributor
Cze 24, 2005
16,317
151
63
to jedne najulubieńszych naleśników, tym razem tez na wodzie (więcej smażyły się bibułki), z mąki orkiszowej pełnoziarnistej i orkiszowej jasnej 1:1, białka -7 część ubita(zostały po pączkach) oraz z masłem , pychaaaaaaa
 

wicherek

Member
Mar 9, 2016
23
0
0
No to teraz ja, ponieważ moja lepsza połowa nigdy nie sprawdza czy w lodówce jest już otwarte to czego akurat szuka to musialam wykorzystac 3 niedokończone słoiczki dżemu 😂moje naleśniczki są więc na słodko, wcale nie czuć w nich kwaśnego posmaku , zmodyfikowalam ciut ciut przepis i zrobiłam je z 3/4 ilości mleka i 1/4 wody,i zostawiłam na noc,rano dodałam szczyptę soli ,ale taką došć sporą szczyptę😁 i dodałam więcej cukru ,częšć mąki dodałam dopiero rano bo wieczorem machnęłam się i ciasto było zbyt rzadkie i to właściwie zadecydowało o tym że nie były kwaskowe +dodatek cukru oczywiście. Rezultat? mniammm przeszedł moje oczekiwania
 

Załączniki

  • 20180627_083930.jpg
    20180627_083930.jpg
    1.8 MB · Wyświetleń: 0
  • 20180627_083425.jpg
    20180627_083425.jpg
    2.3 MB · Wyświetleń: 0