Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
nalesniki na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elzusia" data-source="post: 579493" data-attributes="member: 4449"><p>witam,tak sie sklada,ze od maja zaczelam piec chleb na zakwasie wg przepisow mirabellki,a pozniej odkrylam wasza strone,szukajac nowych przepisow znalazlam nalesniki na zakwasie(jest to przepis jednej z francuskich ston o pieczeniu),ktore moim zdaniem sa puszyste i bardzo dobre,</p><p></p><p></p><p>skladniki:</p><p>250 gr maki</p><p>75 gr zakwasu najlepiej pszennego</p><p>3 jajka</p><p>1/4 litra mleka</p><p>1/4 litra wody </p><p>2 lyzki oleju</p><p>1 opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie)</p><p></p><p>wykonanie:</p><p>rozmieszac zakwas z letnia woda i dodac make-tak,zeby nie bylo grudek,zostawic na conajmniej 3 godziny,albo na cala noc,nastepnie dodac: jajka,cukier waniliowy,mleko i olej, odstawic na 1h albo 2h, smazyc tak jak kazde inne nalesniki.</p><p>smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elzusia, post: 579493, member: 4449"] witam,tak sie sklada,ze od maja zaczelam piec chleb na zakwasie wg przepisow mirabellki,a pozniej odkrylam wasza strone,szukajac nowych przepisow znalazlam nalesniki na zakwasie(jest to przepis jednej z francuskich ston o pieczeniu),ktore moim zdaniem sa puszyste i bardzo dobre, skladniki: 250 gr maki 75 gr zakwasu najlepiej pszennego 3 jajka 1/4 litra mleka 1/4 litra wody 2 lyzki oleju 1 opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie) wykonanie: rozmieszac zakwas z letnia woda i dodac make-tak,zeby nie bylo grudek,zostawic na conajmniej 3 godziny,albo na cala noc,nastepnie dodac: jajka,cukier waniliowy,mleko i olej, odstawic na 1h albo 2h, smazyc tak jak kazde inne nalesniki. smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
nalesniki na zakwasie
Top
Bottom