- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
1 szkl wody
1 szkl mleka
2 jaja
30 dag mąki
łyżka oleju
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
Nadzienie
35 dag pieczarek
35 dag cukinii
5 dag nasion pinii
1 duży pomidor
3 dag startego żółtego sera
Sos
łyżka margaryny
3 łyżki mąki
450 ml mleka
1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki soli
szczypta pieprzu
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pieczarek i smażyć ok 5 min. Pomidor drobno pokroić i razem z nasionami pinii dodać do pieczarek i cukinii. Zestawić z ognia, dodać ser.
Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę. Rozprowadzić z mlekiem i przyprawami. podgrzać. Zrolować naleśniki z nadzieniem. Polać sosem, posypać żółtym serem. Piec 25 min.Posypać szczypiorkiem.
Podawać z sałatą i pieczywem.
1 szkl wody
1 szkl mleka
2 jaja
30 dag mąki
łyżka oleju
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
Nadzienie
35 dag pieczarek
35 dag cukinii
5 dag nasion pinii
1 duży pomidor
3 dag startego żółtego sera
Sos
łyżka margaryny
3 łyżki mąki
450 ml mleka
1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki soli
szczypta pieprzu
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pieczarek i smażyć ok 5 min. Pomidor drobno pokroić i razem z nasionami pinii dodać do pieczarek i cukinii. Zestawić z ognia, dodać ser.
Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę. Rozprowadzić z mlekiem i przyprawami. podgrzać. Zrolować naleśniki z nadzieniem. Polać sosem, posypać żółtym serem. Piec 25 min.Posypać szczypiorkiem.
Podawać z sałatą i pieczywem.