- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
10 dag mąki pszennej
10 dag mąki gryczanej
szczypta soli
2 jajka
1 szkl mleka
4 łyżki masła
4 łyżki wódki
Nadzienie
15 dag śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
3 galaretki w różnych kolorach
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie połączyć i odstawić na 30 min. Usmażyć naleśniki.
Galaretkę rozpuścić w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wylać na głębokie talerze i wstawić do lodówki aby stężała. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier.
Galaretkę pokroić w kostkę.
Na wystudzonych naleśnikach rozłożyć śmietanę, rozsypać na niej po trochę kolorowej galaretki. Zwinąć naleśnik w rożek. Posypać cukrem pudrem.
10 dag mąki pszennej
10 dag mąki gryczanej
szczypta soli
2 jajka
1 szkl mleka
4 łyżki masła
4 łyżki wódki
Nadzienie
15 dag śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
3 galaretki w różnych kolorach
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie połączyć i odstawić na 30 min. Usmażyć naleśniki.
Galaretkę rozpuścić w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wylać na głębokie talerze i wstawić do lodówki aby stężała. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier.
Galaretkę pokroić w kostkę.
Na wystudzonych naleśnikach rozłożyć śmietanę, rozsypać na niej po trochę kolorowej galaretki. Zwinąć naleśnik w rożek. Posypać cukrem pudrem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: