50 dag kapusty pekinskiej
1 cebula
1 lyzka masla
100 g slodkiej smietany
sol,pieprz
1 lyzka siekanej natki pietruszki
(1/2 lyzki maki)
2 jajka
200 ml maslanki
sol
125 g maki
szczypta proszku do pieczenia
tluszcz do smazenia
Kapuste pokroic w paseczki, a cebula w kostke.POddusic je na masle.Dodac smietane, doprawic sola, pieprzem
Dusic pod przykryciem przez kilka minut
sos zaprawic , dodac natke
Skladniki na nalesniki wymieszac, usmazyc osiem malych nalesnikow.POlozyc na nie wczesniej przygotowane warzywa
Przepis pochodzi z ksiazki Tania Kuchnia wg Marlies Sauerborn
1 cebula
1 lyzka masla
100 g slodkiej smietany
sol,pieprz
1 lyzka siekanej natki pietruszki
(1/2 lyzki maki)
2 jajka
200 ml maslanki
sol
125 g maki
szczypta proszku do pieczenia
tluszcz do smazenia
Kapuste pokroic w paseczki, a cebula w kostke.POddusic je na masle.Dodac smietane, doprawic sola, pieprzem
Dusic pod przykryciem przez kilka minut
sos zaprawic , dodac natke
Skladniki na nalesniki wymieszac, usmazyc osiem malych nalesnikow.POlozyc na nie wczesniej przygotowane warzywa
Przepis pochodzi z ksiazki Tania Kuchnia wg Marlies Sauerborn