Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Nalesniki z kapusta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 169057" data-attributes="member: 692"><p>Przypomniałaś mi lata studenckie, kiedy w akademiku robilam nalesniki z kapustą i całe piętro się zlatywało: z kapustą???????</p><p>Z tym, że ja uzywalam kiszonej.</p><p>Znaczy : na patelnie olej, na to cebula - zeszklic i na to z grubsza pkrojona kiszona kapucha. Poddusic, obsmażyc i jak miekka - nadziewac nalesniki takie zwyczajne:</p><p>1 jajko</p><p>pol szklanki wody</p><p>pol szklanki mleka</p><p>sol </p><p>2/3 szklanki maki </p><p>1 lyżka oleju do ciasta do środka</p><p>Wszystko wymieszać. na czysta patelnie dac 2 krople oleju 9 doslownie! Rzograć, wylac ciasto cienką warstwą i usmażyć. Pierwszy jest zwykle nieudany. Pod nastepne nie trzeba dawac tluszczu ani smarować patelni. Wylewasz ciasto i już. patelnia zwykla, nie teflonowa!</p><p></p><p>qd ze wspomnieniami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 169057, member: 692"] Przypomniałaś mi lata studenckie, kiedy w akademiku robilam nalesniki z kapustą i całe piętro się zlatywało: z kapustą??????? Z tym, że ja uzywalam kiszonej. Znaczy : na patelnie olej, na to cebula - zeszklic i na to z grubsza pkrojona kiszona kapucha. Poddusic, obsmażyc i jak miekka - nadziewac nalesniki takie zwyczajne: 1 jajko pol szklanki wody pol szklanki mleka sol 2/3 szklanki maki 1 lyżka oleju do ciasta do środka Wszystko wymieszać. na czysta patelnie dac 2 krople oleju 9 doslownie! Rzograć, wylac ciasto cienką warstwą i usmażyć. Pierwszy jest zwykle nieudany. Pod nastepne nie trzeba dawac tluszczu ani smarować patelni. Wylewasz ciasto i już. patelnia zwykla, nie teflonowa! qd ze wspomnieniami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Nalesniki z kapusta
Top
Bottom