Naleśniki z kaszą gryczaną i mięsem*

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ciasto
10 dag mąki kukurydzianej
20 dag mąki pszennej
jajko
1 1/2 szkl wody
4 łyżki oleju
szczypta soli

Nadzienie
20 dag gotowanego mięsa
10 dag kaszy gryczanej
3-4 łyżki śmietany lub rosołu
cebula, sól, pieprz
2 jaja
bułka tarta

Dokładnie połączyć wszystkie składniki na ciasto i usmażyć naleśniki.

Ugotować kaszę na sypko. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę. Dodać kaszę i śmietanę (rosół). Doprawić do smaku.

Zawijać naleśniki z nadzieniem jak krokiety ( w kopertę) i panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć.

Podawać z sosem grzybowym lub pieczrkowym.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy