- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
10 dag mąki kukurydzianej
20 dag mąki pszennej
jajko
1 1/2 szkl wody
4 łyżki oleju
szczypta soli
Nadzienie
20 dag gotowanego mięsa
10 dag kaszy gryczanej
3-4 łyżki śmietany lub rosołu
cebula, sól, pieprz
2 jaja
bułka tarta
Dokładnie połączyć wszystkie składniki na ciasto i usmażyć naleśniki.
Ugotować kaszę na sypko. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę. Dodać kaszę i śmietanę (rosół). Doprawić do smaku.
Zawijać naleśniki z nadzieniem jak krokiety ( w kopertę) i panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć.
Podawać z sosem grzybowym lub pieczrkowym.
10 dag mąki kukurydzianej
20 dag mąki pszennej
jajko
1 1/2 szkl wody
4 łyżki oleju
szczypta soli
Nadzienie
20 dag gotowanego mięsa
10 dag kaszy gryczanej
3-4 łyżki śmietany lub rosołu
cebula, sól, pieprz
2 jaja
bułka tarta
Dokładnie połączyć wszystkie składniki na ciasto i usmażyć naleśniki.
Ugotować kaszę na sypko. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę. Dodać kaszę i śmietanę (rosół). Doprawić do smaku.
Zawijać naleśniki z nadzieniem jak krokiety ( w kopertę) i panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć.
Podawać z sosem grzybowym lub pieczrkowym.
Ostatnią edycję dokonał moderator: