200 g mąki ryżowej
150 ml mleka kokosowego
łyżka miękkiego masła
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier z prawdziwą wanilią
szczypta soli
Wszystkie składniki wymieszać łyżką na gładką masę ( lub za pomocą miksera).
Ciasto będzie bardziej gęste niż na klasyczne naleśniki.
Patelnię smarować olejem kokosowym (lub oliwą) za pomocą pędzelka, bardzo cieniutką warstwą.
Łyżką wykładać porcje ciasta i rozprowadzać na powierzchni patelni.
Czekać,aż placek się przypiecze,dopiero przekładać go na drugą stronę(inaczej się połamie).
Jeżeli będzie bardzo cienki,smażyć go tylko z jednej strony.
Układać na talerzu i podawać z ulubioną konfiturą,owocami lub miodem.
Smacznego!
150 ml mleka kokosowego
łyżka miękkiego masła
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier z prawdziwą wanilią
szczypta soli
Wszystkie składniki wymieszać łyżką na gładką masę ( lub za pomocą miksera).
Ciasto będzie bardziej gęste niż na klasyczne naleśniki.
Patelnię smarować olejem kokosowym (lub oliwą) za pomocą pędzelka, bardzo cieniutką warstwą.
Łyżką wykładać porcje ciasta i rozprowadzać na powierzchni patelni.
Czekać,aż placek się przypiecze,dopiero przekładać go na drugą stronę(inaczej się połamie).
Jeżeli będzie bardzo cienki,smażyć go tylko z jednej strony.
Układać na talerzu i podawać z ulubioną konfiturą,owocami lub miodem.
Smacznego!